Ninasarvikute viis liiki, kelle esindajaid elas maailmas 20. sajandi alguse 500 000, on tänapäeval väljasuremisohus. Ainult Lõuna-Aafrikas on käesoleval aastal hinnatud sarve jahtides salaküttide poolt tapetud 750 looma. Käesoleva aasta juunis tõdeti sumatra ninasarviku lõplikust kadumisest Malaisias ja hävimisohus on ka liigi kolm väikest populatsiooni Indoneesias – kokku on neid järel vaid sadakond. Laimokk-ninasarviku põhjapoolse alamliigi esindajaid on maailmas alles vaid neli ja needki on loomaaialoomad. Tänu looduskaitsjate pingutustele on siiski ka paremaid näiteid – 50 loodusesse allesjäänud lõuna-laimokkninasarviku alamliigi esindajate arv on saja aastaga kasvanud 20000 loomani.

Teravmokk-ninasarvikuid, kes ka Tallinna loomaaias elavad, leiab Aafrikas 5000 ringis. Meie loomaaialoomad isane Kigoma ja emane Kibibi on juba nii vanaks saanud, et paari moodustamine ja järelkasvule mõtlemine võiks peagi kõne alla tulla. Paksunahaliste maja juurest algavad ka laupäeval toimuvad tunnised lühiekskursioonid eesti ja vene keeles Aleksei Turovski ja Darja Zubareva juhtimisel.

Pühapäev algab hommikuse ninasarvikute toitmise ja laste seiklusretkega. Samuti saab kaasa lüüa selle aasta rahvusvahelises ninasarvikupäeva kampaanias Nail it for Rhinos, kus küünte värvimise aktsiooniga tahetakse näidata, et ninasarviku hiigelkallis sarv, mida salakütid jahivad, on koostiselt samasugune, kui tavalised küüned. Koostöös Kamibi ilusalongiga annetatakse pool kogutud summast ninasarvikute toetuseks.