Viimased kolm kuud on Madis Männik pühendanud kogu oma vaba aja WorldSkills´iks ettevalmistustele. ”Kogu protsess ja treening ei ole lihtne, kulub väga palju aega ning puhkust on minimaalselt, oluline on olla nutikas, õpihimuline, pealehakkaja ja täpne,” kirjeldab Männik ettevalmistusi ülemaailmseteks kutsemeistrivõistlusteks. Võistlusülesandena tuleb Saksamaal seadistada Cisco võrguseadmed ning konfigureerida servereid Linuxi ja Windowsi keskkonnas. Entusiastlik noormees töötab United Motorsis IT-süsteemide administraatorina. “Tööandja on igati toetav ja tunne on nagu valmistuks olümpiaks,” ütleb naerdes Männik.

Männik on osalenud kolmel kutsemeistrivõistlusel. Ta alustas enda arendamist Tallinna Polütehnikumi koolisisestel võistlustel, kus valiti kooli esindajad üle-Eestilistele kutsemeistrivõistlustele Noor Meister 2011. ”Osalesin IT-erialal Microsofti-spetsialistina, sain esimese koha ning olin väga rahul,” meenutab Männik. Pärast võitu avanes noormehel võimalus osaleda Euroopa kutsemeisterlikkuse võistlusel EuroSkills. ”Võistlesin EuroSkills´il IT-meeskonnas, Eestit esindasid koos minuga Heiki Saaver ja Jevgeni Rõzov,” ütles Männik. Ta lisab, et koju toodi neljas koht ja meisterlikkuse medalid.

Männiku sõnul on kutsemeistrivõistlused olnud heaks hüppelauaks tulevikku. ”Need teadmised ja kogemused, mis ma võisteldes olen saanud, on tugevaks vundamendiks mu teadmistele ja oskustele IT-valdkonnas,” nendib noormees.

Männiku ootused WorldSkills´i suhtes on kõrged, tema unistab endamisi kuldsest medalist ja esikohast. ”Peab ju ükskord see Eestile ära tulema,” tõdeb ta. WorldSkills´i esikolmikus on tihe rebimine ja mitu aastat on IT-valdkonnas võitnud üks ja sama riik. Männiku arvates oleks nüüd hea võimalus tuua võit Eestile. ”See on minu eesmärk ja teen kõik selleks, et anda endast parim.”

”Kuid kindlasti lisab WorldSkills väärtust mu CV-le ning tulevikus avab minu ees uksi, millest praegu ei oska unistadagi,” lausub Männik. Ta lisab, et boonuseks on ka võimalus leida uusi tuttavaid ning natuke maailmas ringi reisida. Männik peab WorldSkills'i üheks suureks ja oluliseks etapiks oma elus, mis jääb talle alatiseks meelde nagu ka EuroSkills.

Sel aastal toimuvad ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 42. korda. 2013. aastal on asukohaks valitud Saksamaal Leipzigi linn. Eesti osaleb WorldSkills´il neljandat korda ning võistlustulle astuvad 10 noort meistrit kaheksal erialal. Lisaks infotehnoloogile panevad oma oskused proovile maastikuehitajad, trükkal, mehhatroonikud, florist, mööblitisler, plaatija ja ehitusviimistleja.