Rudolf Visnapuu, korraldustoimkonna juht ja restorani Korsaar peakokk, märkis ära, et võitja väljaselgitamisel osutus määravaks Krestina Õuna valmistatud roogade ühtlaselt kõrge tase ja stabiilsus nii välimuse, maitse kui lõhna tasakaalu osas. Samuti rõhutas Rudolf Visnapuu, et tunnustust väärivad kõik võistlejad juba ainuüksi julguse eest osaleda. 

Eelvoorus osalemiseks esitas võistleja à la carte pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuli osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada pearoog ja dessert.
Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli seapõsk ja maks. Dessert pidi koosnema vähemalt kahest komponendist, millest üks oli Creme Brulé-laadne.

Roogade valmistamiseks oli aega antud 2,5 tundi. Võistluste hindamiseks moodustas korraldustoimkond oma professionaalsete oskuste poolest pädeva ja Eestis autoriteeti omava kohtunikekogu, kuhu kuulus 5 liiget.

Noorkokk 2010 finaalist võtsid osa kaheksa noort kokka, esindatud koolid olid: Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool, Tallinna Teeninduskool, Narva Kutseõppekeskus, Kuressaare Ametikool, Tartu Kutsehariduskeskus, Haapsalu Kutsehariduskeskus
Esimese ja teise koha võitjatel avaneb võimalus treenida Eesti parimate peakokkade käe all. Esikolmikut autasustati Eesti Peakokkade Ühenduse auhindade ja diplomitega, lisaks olid eriauhinnad võistluste sponsoritelt ja toetajatelt.

Noorkoka konkursi korraldajateks olid Eesti Peakokkade Ühendus, Sihtasutus Innove ning Profexpo OÜ. Võistlus oli mõeldud Eesti kutseõppeasutuste toitlustuse eriala õppuritele ning toimus kuuendat aastat järjest.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena