Näiteks 27aastane põllumajandusliku kõrgharidusega Aindri Lipp on toetuse saamise üle väga õnnelik. Toetus määrati tema värskele ettevõttele OÜ Mustersõstar, kes sel kuul sai kahele hektarile istutatud 8000 mustsõstrataime. Lähiajal plaanib ta veel seitse hektarit taimi täis istutada.

Esimest saaki võib oodata kahe aasta pärast, korralikumat natuke hiljem. Koos teiste Eesti mustsõstrakasvatajatega plaanitakse luua ühistu, et koos mustsõstramarju suurematesse riikidesse eksportima hakata.

Toetust soovitakse kasutada mitmesuguste tootmisehitiste ja rajatiste püstitamiseks, masinate ja seadmete soetamiseks, mesindusinventariks, istandike rajamiseks jne. Lisaks põhivarale saab toetuste abil osta ka linde-loomi, mesilasperesid, väetisi, seemet, taimi jmt. Vähemalt 50% toetusest tuleb kasutada investeeringuks ettevõtte põhivarasse.

75% määratud toetustest maksab PRIA välja enne aasta lõppu. Teine osa makstakse välja äriplaani täieliku elluviimise ning toetuse taotlemise ajal veel puudunud põllumajandusliku hariduse ja töökogemuse omandamise järgselt. Äriplaani elluviimiseks on aega kaks aastat toetuse määramisest arvates.

Andmed määratud toetuste kohta on PRIA kodulehel.

Noortaluniku toetusmeetme eesmärk on kuni 40-aastaste (k.a) noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise hõlbustamine, põllumajanduses põlvkondade vahetusele kaasaaitamine ning kaasaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu suurendamine maal. Noorte põllumajandusettevõtjate toetuse eelarveks on Maaelu arengukava perioodiks 2014-2020 planeeritud 22,1 miljonit eurot. Toetust rahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest.