"Pilt, mida kajaloodid ja muud seadmed näitavad, on täiesti ebatüüpiline. Oleme püüdnud andmeid koguda ja küsimustele vastuseid leida, kuid olen täiesti kindel, et tegemist on millegi sellisega, mida me kunagi varem kohanud pole."

Larsen, kes on jälginud limaja massi tekkimist augustist alates, ütles, et seda on nüüdseks Lyngen fjordi kogunenud 200 meetri laine riba. "Me räägime miljonitest kuupmeetritest," selgitas ta.

Norra Mereuuringute Instituudi okeanoloogid Tone Falkenhaug ja Jan Helge Fosså oletavad, et tegemist võib olla surnud millimallikatega, mis on nüüdseks osaliselt lagunenud.

"Me arvame, et tegemist võib olla millimallikaliigiga Ctenophora Beroe," rääkis Falkenhaug portaalile The Local. "Kuid miks ta niimoodi käitub,seda me ei tea. Kuid ei ole sugugi haruldane, et millimallikad ilmuvad niiviisi väga tiheda kogumina sügavale fjordide põhja."

Kunagi varem ühes teises kohas olevat okeanoloog sellist nähtust ka oma silmaga näinud. "Olen kuulnud, et lilla limajas mass tekib, kui millimallikad surevad ja mädanema hakkavad," meenutas Tone Falkenhaug.