Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul oli sündmus emotsionaalne.
„Meie jaoks on tänane päev väga tähtis — näha kai ääres seismas ristimisvalmis parvlaeva Saaremaad, on võimas tunne. Heameel oli ka näha, et nii palju külalisi ja ajakirjanikke oli sellele sündmusele kaasa elama kogunenud,“ lausus Rihvk.

Parvlaeva Saaremaa kapten Otto Ojamaa, kes on Saaremaa Laevakompaniis töötanud juba ettevõtte algusaegadest peale, rõõmustas samuti. „Täna on ikka väga pidulik sündmus ja emotsioon on suur — ristimistseremoonia ja merega seonduvad traditsioonid on meremehe jaoks tähtsad. Selle laeva valmimise nimel on kaua tööd teinud ja vaeva näinud sadu inimesi ning nüüd on jäänud veel vaid mõned nädalad, enne kui Saaremaa tuleb Väinamerele meie saarte reisijaid teenindama. See on meie liinidele uue aja tulek, mille Muhumaa on juba käima lükanud ning nüüd Saaremaa tulekuga saab veelgi tugevama mineku,“ lausus kapten Ojamaa.

Ristimistseremoonia, millest võtsid osa ka Norra majandusministeeriumi esimene sekretär ning Eesti suursaadik Norra Kuningriigis Arti Hilpus, avas tegevjuht Rolf Fiskerstrand tänusõnadega Saaremaa Laevakompaniile.
„On suur au, et meie kätte on usaldatud selline projekt,“ lausus Fiskerstrand.

Parvlaeva ristiema Katrin Leedo ristis laeva Saaremaaks eesti, inglise ja norra keeles, misjärel niisutas kombe kohaselt laeva, purustades parda vastu shampusepudeli.

Vjatseslav Leedo kinkis Saaremaa Laevakompanii nimel Rolf Fiskerstandile parvlaeva Muhumaa hõbedase rinnamärgi. „Teie tegite meile rauast laeva, meie toome tagasi hõbedase laeva,“ lisas ta sinnajuurde.

Parvlaev Saaremaa läbib nüüd Fiskerstrand BLRT laevatehases viimased katsetused ja viimistlustööd, misjärel võtab suuna Väinamerele. Kuivastu-Virtsu liinile peaks Saaremaa plaanide kohaselt jõudma jaanipäeva eel.