Maja on tehtud matkaraja algusesse. "Meil on looduse kohta juba päris palju materjale kogutud. Tahame majja panna infot metsakooslusest ja mis linnud siin elavad. Juba oleme kogunud puudelt allakukkunud linnupesi, neid saab siin vaadata ja katsuda ning plaanime välja lõigata erinevate puude kettad, et igaüks saaks mõistatada, mis puudega on tegu, kas tunned ära koore või muu järgi,“ kirjeldas Kana. 

Metsarajal on ka üks huvitav Sarvik, kelle juures pidavat kurjusest lahti saama. "Sarvik on metsas keset matkarada, ega sinna niisama lihtsalt ei oskagi jalutada, sinna saab organiseeritud matkaga giidiga koos. Sarvik ongi meil jäetud pisut salapäraseks asjaks metsas, mis asub Rännaku talu peremehe maa peal, kuhu on ka maausuliste tammik rajatud,“ rääkis Kana.

Metsanurme küla Saku vallas, mis avab samuti projekti "Avatud külaväravad“ raames 21. juulil oma väravad, on külalistele ka üks põnev atraktsioon välja mõeldud: see on piiriületusreis naaberkülla Ülenurme, kus tuleb lunastada ka viisa. Viisa saanud inimesed viiakse luksusliku äriklassi bussiga üle piiri, kus pakutakse ikka šampanjat ja suupisteid ning teleris mängib Metsanurmest tehtud film.