Reedel aga oli vanal majal põhjust taas rõõmustada – elu on tagasi! Uksed avas värskelt renoveeritud külakeskus.

Majja koliti lasteaed ja raamatukogu, avati võimla ja riietus- ja pesuruumid. „Jõusaal saab meil olema kõige moodsam kogu Lõuna-Eestis,“ rääkis Meremäe vallavanem Peeter Sibul uhkustundega.

Jõudu andvad ja lihaseid voolivad masinad pannakse paika paari lähima nädala jooksul. „Nii hea meel on, et lõpuks saavad tervisest ja spordist hoolivad Meremäe valla inimesed oma kasutusse head ruumid.“

Maja teisel korrusel on end sisse seadnud Setomaa Valdade Liit ja Seto Käsitüü Kogo. Ruumi jagub ka eakatele ja noortele – kumbki seltskond saab uues majas omad ruumid.

Lasteaia käsutusse saab ka on hoone ees asuv tuttuus mänguväljak. „See on viimase peal, niisugust ei ole Tartus ka mitte,“ sõnas Sibul. Ehituse juures oli põhimõtteks „kui teha, teha korralikult“.

„Masu on ärritav küll, aga hea on ta ka. Ehitushindadest on õhk välja lastud ja me saime kogu asja väga hea hinnaga kätte,“ vaatab Peeter Sibul majanduslanguse positiivset külge.

Kogu kompleksi ehitamine-renoveerimine maksis 8 078 599 krooni, sellest 6 866 809 krooni saadakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt. Omafinantseeringuna pani vald mängu 1 211 790 krooni.

AS Tartu Ehitus alustas ehitustöödega 30. märtsil. Tööd anti tellijale üle 2. oktoobril. Kokku on renoveeriti 1372 m² hoonealust pinda.