Laskmispäeval kehtib laskesektorisse jääval merealal ja Ristinina alal liikumispiirang alates kella kuues hommikul kuni seitsmeni õhtul. Harjutusala on tähistatud. Kella kümnest kaheteistkümneni on teisipäevaseid laskmisi võimalik külastada ka kohalikel elanikel, selleks tuleb koguneda kella poole kümnena sadamas asuva ajutise tõkkeposti juurde.

Õhutõrjesüsteem Mistral koosneb Giraffe AMB radaritest, juhtimispunktidest, sidetehnikast, raketiseadeldisest, rakettidest ja väljaõppevahenditest. Elektroonikasüsteemid on valmistatud Rootsi firmas Saab AB, raketid ja laskeseadmed Prantsusmaal asuvas ettevõttes MBDA France.

Õhutõrjepataljoni kaadrikaitseväelased ja ajateenijad, kes osalevad homsetel õhutõrjerakettide laskmistel, liituvad kaks päeva pärast laskmisi maaväe suurima õppusega Kevadtorm.

Laskmiste käigus viivad Akukon OY spetsialistid läbi vajalikud müra- ja vibratsiooni-uuringud ning linnustikuekspert Tiit Randla teostab linnustikuseiret. Uuringute tulemused selguvad maikuu lõpuks ning avalikustatakse Kaitseministeeriumi kodulehel. Mõõtmisi tehakse 2007. aastal käivitatud programmi raames, millega Kaitseministeerium ja kaitsevägi otsivad Eesti rannikul sobilikke asukohti merele suunatud õhutõrje- ja suurtükiväelaskmiste tarbeks, mis on hädavajalikud kaitseväelaste normaalseks väljaõppeks.