Ajasime seitsmevennapäevalviietärnihotellis neljasilmajuttu kuueväljasüsteemist, kuulasimekahemehesael kolmeduurilugu ja sõime ühepajatoitu.

A. ITSKOK



Naised võrdseks!

Naisi on teaduslikult põhjendamata asjaoludel peetud nõrgemaks sugupooleks, mistõttu pole sooline diskrimineerimine spordiareenidel mingi uudis.

Siiski on ka selles valdkonnas märgata paranemist. Juba on populaarsust kogunud naiste jalgpall ja jäähoki, turskemad naistõstjad ei jää oma tulemustega alla meestele, uljad rallinaised aga näitavad paljudele meespilootidele tagatulesid.

Viimaseks läbimurdeks võib pidada Rahvusvaheline Olümpiakomitee hiljutist otsust, et juba Sotši talimängudel osalevad suusahüpetes meeste kõrval ka naised.

Kavas on diskrimineerimise lõpetamine ka paljudel teistel spordialadel.

Seni võistlesid maadluses ainult mehed ning tegid seda omavahel!? Paljude kriitikute arvates ei ole aga säärane sugude eristamine põhjendatud.

Uuest aastast alates pistavadki nii klassikalises kui ka vabamaadluses rinda paarid, kus üks võistleja on mees ning teine naine.

Nõnda muutuvad need spordialad senisest tunduvalt vaatemängulisemaks, tuues maadlusmattidele miljoneid uusi harrastajaid ning pealtvaatajate hulka sadu miljoneid uusi maadlushuvilisi, kes sarnaseid matše seni vaid üksikutelt Interneti-lehekülgedelt leidsid.

Põnevaid väljakutseid naistele pakub kindlasti ka see, kui neil on lisaks harjumuspärastele kohtumispaikadele (kodu ja töökoht, haridus- ja meelelahutusasutused) võimalik meestega kohtuda ka poksiringis.

Mis saab olla veel armsam sellest, kui sulle avaneb seaduslik võimalus virutada mõnele jõhkardile rusikaga täiest jõust vastu vahtimist ning nautida vastutasuks tõelise mehe vasaksirget või lõuahaaki?

Kuna poks on tavapärasest jõulisem spordiala ning traumad ei ole sugugi harvad, kehtestatakse suuremate vigastuste ning surmajuhtumite vältimiseks nõue, et poksiringis ei tohi kokku lasta abielupaari, kes on koos elanud rohkem kui kaks aastat.

HILLAR ja VILJAM KLINTTON
vennad elus ja spordis


VILDE VAADE

Laupäeval pandi meie majarahvas bussi ja läkski sõiduks. Öeldi, et kohapeal saame süüa ja laulu kuulda. Kultuuri ja tõsist juttu pidi uksest ja aknast sisse tormama. Veel öeldi, et hiljuti toimunud maarahva kongress oli tänasele üritusele eelmänguks.

Kiskus põnevaks, ärevus kasvas, pinge tõusis. Õed Tihedad pakkusid, et meid viiakse telesaatesse “Tantsude eelõhtu”, mis juhatab sisse glamuuri- ja seltskonnavaese tähtedega tantsusaate.

Mina pakkusin, et oleme teel üritusele “Maarahva kongress II”. Eks sellest räägitud juba varem, et enne on üks maarahvale mõeldud kongress, siis tuleb teine järele — et iga poliitiline seltskond saaks oma.

Kui kohale jõudsin, langesin transsi. Kohe neli korda järjest! See on nii uskumatu tunne lasta transil (jalgpallifännidele: tegu pole Narva Transiga!) endast võitu saada, lasta transil end hellitada.

Kui saali sisse läksin, oli kõik selge. See oli midagi enamat kui maarahva kongress. See oli kogu maa rahva kongress! Nii eestlased kui venelased, peale selle lõuna-korealased. Vaat see oli alles kongress! Vaat see on alles kultuur, ja mitte niisama kultuur, vaid Lõuna-Korea (mitte koera!) kultuur.

Siiamaani olen tegelikult transis, mida on igal pool. Minu sees ja ümber. Õed Tihedad kutsuti kohe ära, nad olid leidnud kosmilised väljad. Kuidas transist välja tulla, ma ei tea. Seda meile õpetlased ei õpetanud.

Vahepeal oli meil siin kellakeeramine. Nagu õige eestlane ja nagu seaduskuulekas kodanik muiste, nii pidin minagi kell 4 öösel üles ärkama, et kella keerata.

Kuid oh õnnetust! Kuna magasin sisse, siis jäigi mul kell keeramata. Nagu raadiost öeldi, tuleb kella keerata täpselt kell 4, ei sekunditki varem ega hiljem. Nüüd olen kuni märtsi lõpuni suveajas ja teen ettevalmistusi, et siis mitte enam sisse magada.

Küsimus suurele ringile: miks on TV 3s ja Kanal 2s juba pikemat aega reklaamid ühel ja samal ajal? Kui see ei ole erakanalite kartell, siis mis see on? Õiged vastused saatke kultuuriministeeriumi valvelauda Jänese nimele.

ANTON VILDE
otse Piusa koopast


MUDA MIHKEL PAJATAB

Hiljuti käis Leida pealinnas Lõuna-Korea kultuuripäevadel. Kuna mu armas kaasa soovis ka ennast kultuursena näidata, ostis ta “Eesti-korea sõnaraamatu”.

Kui ta kodus raamatu lahti lõi, oli ehmatus suur, sest korea kirjapilt meenutas trips-traps-trulli ruute. Keeleõppimisüritus suri juba eos.

Leida olnud esimeste hulgas, kes kontserdisaalist lahkus. Tema sõnul esines kõige tavalisem soolapuhuja, publikuks hulk lihtsameelseid reklaamiohvreid nagu tema isegi.

Enne Leida teele asumist olin teda ähvardanud, et kui ta paari päeva pärast koju ei tule, hakkan saate “Sind otsides” kaudu jälgi ajama. Leida Tallinna-visiit oli nii kiire, et isegi kõige väledam traavel poleks suutnud temaga võistelda.

Pühapäeval käisime Põhu Karla sünnipäeval. Karla oli hästi ettevalmistunud. Märjukest oli rohkem, kui Emajões vett. Kui kered oli täis pargitud ja sarved tuliseks joodud, tegid naised ettepaneku moodustada tantsupaarid ja siis iga tantsu järel keegi välja hääletada.

Esimene tants oli aissa ja teine tinna. Osales ainult üks paar: Pulga Madis oma armukese Saimaga ja nemad ka võitsid. Auhinnaks lubasid kõik suu pidada ja Madise naisele armukese lugu mitte ette kanda.

Esmaspäeval arutasid filosoofid poe juures, et tänu kella kruttimisele on naised nüüd tunni jagu nooremad. Sain neilt sedagi teada, et Luuavarre aasta põllumeheks valiti Siili Lembit. Tema ei pannud midagi kasvama ja oli ka ainuke, kes kahjumit ei saanud.
Muda Mihkel



TÕRRE PÕHJAST

Pärast mängu lähevad kuningas ja ettur samasse kasti.

ITAALIA VANASÕNA


VAATAKS TÕTT

BORISS JELTSIN: “Euroopa ilma Venemaata pole mingi Euroopa. Ainult Venemaaga saab ta olla suur Euroopa. Ja nii suur Euroopa, et sellega võrdset juba maakeral pole ega saagi olla.”

Argumentõ i faktõ nr 52, 1997



AUSÕNA!
Naeri pilt: diivanvoodi

Allikas: kauplus JYSKTÕSI TAGA



- Trollis, bussis ja trammis peavad noored vanade eest hea seisma.

- Ilusalongis läheb naistel kole kaua.

- Raske on möödaminnes pihta hakata.

- Surmasuu pole seinapragu!

- Pugeja karjääriredel — tallalakkuja, kintsukaapija, suuvooder!

ANDRES ÜLVISTE



LEONARD VINTS
Naeri pilt: keera kuhugi!

TÕSI TAGA

- Esimene naine tehti tellija materjalist.

- Dekoltee on vaid osa tõest!

- Musta augu asemel tuleb kasutada poliitkorrektset terminit afroava.

- Mingil arusaamatul põhjusel äratab silt “Made in Velikobritanija” minus kergeid kahtlusi.

- Googeldun, järelikult olen olemas.

- Geeniused on muidugi surematud. Lollid aga elavad kauem.

NETI RENT