Keeruline seis on tulnud vaid finantsasutuste jäikusest, kuna üks panganduspartner ei olnud nõus pikaajalisi pangalaene pikendama, mis muidu on finantseerimismaastikul tavaline.

Millegipärast on see finantsasutus otsustanud, et eelnevalt lubatud pikendamisi ta enam ei tee. Need inimesed, kes andsid tookord lubadusi, et suuri laene pikendatakse, on vahetunud ja nüüdseks on olukord muutunud.

Mis on see võtmeküsimus, mis aitaks meie piimatoomise üht lipulaeva – Tere ASi – jätkuvalt pinnal hoida?

Võtmeküsimus on juurdepääs finantseerimisele. Kui pangalaenu pole, siis ettevõtlust arendada ei saa. Samal ajal kui konkurendil on tagasi maksmata pangalaen ja intressi ka maksma ei pea.

Eesti omanike ühistulised või eraomandis olevad piimaettevõtted on tublid, ehkki neil ei ole selliseid võimalusi kui väljastpoolt tulijatel, kes oma laenusid maksma ei pea.

Õnneks tuntakse meie ettevõtte vastu piisavalt palju huvi, räägime läbi paljude partneritega ning tahame, et Tere areneb ja kasvab parimatega koostöös.

Sellest, miks Oliver Kruuda on viimastel kuudel loonud kolm uut osaühingut – Estonian Dairy, Viljandi Dairy ja Põlva Dairy -, loe homsest Maalehest.