Saare maakonnas registreeriti Õlletoobri ajal kokku 10 liiklusõnnetust, milles kannatada sai 5 inimest.

18. juulil kell 12:23 juhtus liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare tee 95. kilomeetril, kus sõiduauto Nissan Primera, mida juhtis 48-aastane Kaja, sõitis ette peateel liikunud sõiduautole Chrysler Voyager, mida juhtis 36-aastane Mihkel. Liiklusõnnetuse tagajärjel said vigastada mõlema auto juhid ja Nissani kaasreisija, 47-aastane Merle.

19. juulil kell 06:18 toimus liiklusõnnetus Saaremaal Orissaare vallas Saikla külas Saikla - Tumala tee 1. kilomeetril, kus sõiduauto BMW, mida juhtis 25-aastane Hannes, sõitis teelt välja kraavi ja rullus üle katuse. Kaassõitjad 18-aastane Andrelika ja 14-aastane tütarlaps toimetati Kuressaare Haiglasse.

Festivali toimumisalalt toimetati kainenema 10 alkoholijoobes külastajat. Alkoholijoove tuvastati üheksal alaealisel, mis poole vähem, kui eelmisel aastal.

Liiklusohutuskeskus pakkus alkomeetrite tasuta kasutamisvõimalust üritusel ja päevasel ajal ka telklaagris. Kokku võimaldati Liiklusohutuskeskuse andmetel alkomeetrit kasutada orienteeruvalt 4500 korral. Neist väitis end rooli istuda soovivat ca 45%.

Maakonna teedelt tabati 24 alkoholijoobes sõidukijuhti, 14 alkoholi tarvitamise tunnustega juhti ja viis juhtimisõiguseta sõidukijuhti.

Kui meile kõigile on teada, et turvavarustuse kasutamata jätmine, valesti valitud sõidukiirus ja joobes juhtimine on olulisimad traagiliselt lõppevate õnnetuste põhjused, siis peaks siinkohal mõtlemisainet olema paljudele.