Omavalitsused said sellel aastal riigilt õpetajate palgatoetust keskmiselt 978 eurot iga õpetaja ametikoha kohta.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski rõhutas, et õpetajate palgatõus on valitsuse prioriteet. Ta lisas, et järgmisel aastal õpetajate miinimumpalk tõuseb ning mis veel olulisem, omavalitsustele antav palgatoetus ning õpetajate tegelik palk kindlasti kasvab. „Nagu igal aastal, saab neil teemadel selgust alles sügisel, kui tulnud on uus majandusprognoos ning eelarveotsused langetatud. Konkreetsete numbrite juurde saab tulla tagasi septembris-oktoobris,“ sõnas minister Ossinovski.

Läbirääkimiste asemel toimusid sellel aastal taas konsultatsioonid, sest kohalike omavalitsuste liitude esindajad – Eesti Maaomavalitsuste Liit ning Eesti Linnade Liit – saabusid läbirääkimistele ilma volitusteta. Konsultatsioonidel osalesid veel Eesti Õpetajate Liidu ning Eesti Haridustöötajate Liidu esindajad.

Läbirääkimised toimuvad põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse § 76 alusel tööandjate esindajatena haridus- ja teadusministri ja üleriigiliste kohaliku omavalitsuse üksuste liitude volitatud esindajate või kohaliku omavalitsuse üksuste ja erakoole pidavate eraõiguslike juriidiliste isikute volitatud esindajate ning töötajate esindajana õpetajate registreeritud ühenduste volitatud esindajate vahel.