Nädalaks teise kooli vahetusse minna soovijal on valida nii eesti- kui venekeelsete, nii väiksemates kohtades kui ka Tallinnas ja Tartus asuvate haridustemplite vahel. “Hetkel on periood, mil tõesti iga päev tuleb kirju nii koolidirektoritelt, õpetajatelt kui õpilastelt,” tunnistab projektijuht.

Kui eelmisel õppeaastal käis aprillis ja mais vahetuses kokku 24 õpilast, siis alanud õppeaasta lõpuni on rohkem aega ja nii peaks vahetuda jõudma ka tunduvalt rohkem. Pealegi on huvi Teele Jakobsoni sõnul märgatavalt kasvanud ja juba praegu on soovijate nimekirjas paarkümmend noort.

Pakutakse tööd

See on aga neljale mullu Entrumi käigus VeniVidiVici õpilasvahetuse projekti käima lükanud Otepää neiule Teele Jakobsonile, Gerle Trifanovile, Iti Uuskülale ja Kerli Suvistele kuhjaga tööd juurde toonud.

Nii oldigi sunnitud välja kuulutama konkurss vabatahtlike leidmiseks, kes õpilasvahetust korraldada aitaksid.

Sotsiaalmeedias ja õpilasvahetuse kodulehel http://vvvopilasvahetus.eu levitatav töökuulutus on nagu päris. Seal lubatakse kaasaegseid töötingimusi, nooruslikku ja mõnusat kollektiivi, enesearendamise võimalusi, pikka suvepuhkust, uusi tutvusi, väljakutseid ning paljude jaoks esmast töökogemust.

Nõutakse aga maksimaal­set pühendumist, meeskonnatöö oskust, positiivset ellusuhtumist ning võimet ja tahet mõelda suurelt.

Praeguseks on korraldustoimkond kasvanud algselt neljalt liikmelt üheksani ja laienenud üle Eesti, alates Tapast ja lõpetades Värskaga. Septembri lõpuni kestva konkursi käigus loodetakse veelgi lisa leida.

Haarake võimalusest!

“Mul on väga hea meel, et Entrumi programmist osa võtsin,” ütleb Teele Jakobson. “See programm on mind väga palju arendanud. Olen muutunud julgemaks ja ettevõtlikumaks.”

Tema sõnul on Entrumi puhul vahva see, et kord kuus toimuvate sessioonide teemad on erinevad, kuid ometi vajalikud, ja koolitused on loogiliselt üles ehitatud.

“Noored, loomulikult haarake sellest võimalusest kinni!” julgustab ta Entrumil osalema. “Olime aasta tagasi teie asemel, ei teadnud, mida see Entrum täpselt tähendab, aga me siiski läksime ... me läksime, nägime ja võitsime. Täielik VeniVidiVici!”

Ka tänavu pole nad sellest programmist kõrvale jäänud. Terve VeniVidiVici meeskond osaleb sel aastal Entrumil vabatahtlikena.

Käimasoleval õppeaastal levitab Entrum ettevõtlikkuspisikut Lääne-Eestis: Hiiu-, Pärnu-, Saare- ja Viljandimaal. Sel korral on oma elukogemust jagavateks patroonideks olümpiavõitja Gerd Kanter, laulja ja saatejuht Teele Viira, näitleja ja laulja Marko Matvere, ettevõtja ning Click & Grow asutaja Mattias Lepp ja kokk ning saatejuht Anni Arro.

Töökogemusega täiskasvanuid oodatakse aga külalisjuhendajateks ja ettevõtteid mentorlusprogrammis kaasa lööma.



ENTRUM

Noorte ettevõtlikkusprogramm

- Entrum on Eesti Energia algatatud programm, mis annab noortele esmase ettevõtlikkuse õnge tipptegijate õpetussõnade, koolitajate näpunäidete ja väärtuslike kontaktide näol.

- Tänavu toimub Lääne-Eestis, mullu toimus Lõuna-Eestis ja tunamullu Ida-Eestis.

- Sel aastal saavad osaleda 14–18aastased noored, kes õpivad või elavad Hiiu-, Saare-, Pärnu- või Viljandimaal.

- Avasessioonile saab registreeruda 22. septembrist 1. oktoobrini kodulehel www.entrum.ee.

- Kokku pääseb avasessioonile 500 kiireimat noort.

Allikas: www.entrum.ee