Nõukogu kuulas ära ja võttis arvesse ka samal koosolekul viibinud Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi juhtide ning staažikate rahavatantsujuhtide toetavad seisukohad ja võttis vastu üksmeelse otsuse korraldada XI noorte laulu- ja tantsupidu „maa ja ilm” Tallinna Lauluväljakul 1.-3. juuli 2011.

XI noorte laulu- ja tantsupeo kunstiliste juhtide kontseptsioonist lähtuvalt, toimub esimest korda noorte lauljate ja tantsijate ühine pidu ühes ja samas keskkonnas Tallinna Lauluväljakul. Seeläbi saavad nii lauljad kui tantsijad osa teineteise tegemistest ning tantsuetendusi saab jälgida varasemast rohkem pealtvaatajaid.

Laulu- ja tantsupeo sõlmib ühtseks tervikuks kontseptsioon, misläbi esitatakse 1. juuli õhtul, peo ühisel suurel avamisel, küsimus teosega „Mis maa see on” (autorid Peeter Volkonski ja Siiri Sisask). Sellele järgneb lugude jutustamine tantsupeo etendustel reede õhtul ja laupäeval ning vastuseni jõutakse laulupeo finaalis pühapäeval, kui lauljad ja tantsijad esitavad ühiselt Ülo Vinteri ja Enn Vetemaa teose „Laul põhjamaast”.

Raul Talmar selgitas, et peonädala ajakava on põhjalikult läbi töötatud ning juba täna osalevad peo ettevalmistamises erinevate valdkondade spetsialistid, kes aitavad peoväljakut planeerida ning leiavad parimad logistilised ja tehnilised lahendused.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse nõukogu pidas oluliseks kuulata ära ka Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi juhtkonna ning staažikate rahvatantsujuhtide seisukohad. Kõik osapooled leidsid, et kunstiliste juhtide poolt välja pakutud kontseptsioon on hästi läbi mõeldud ja teostatav ning kõigile uus ja põnev väljakutse.

Suurte kogemustega tantsupidude juht, Ilma Adamson rõhutas, et parima tulemuse tagab tantsupeo liigijuhtide ning staažikate rahvatantsujuhitide tihe koostöö. Laulu- ja tantsupeo kunstilised juhid tänasid suurte kogemustega tantsujuhte mõtete ning ideede eest, millega korraldajad on peonädala planeerimisel juba ka arvestanud. Korraldajad loodavad väga, et selline tihe koostöö parima tulemuse saavutamiseks jätkub.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul saab 2011 aasta laulu- ja tantsupidu olema mitmeski mõttes väga eriline — pidu ühises keskkonnas, mida terve Euroopa jälgib Tallinna, kui Euroopa Kultuuripealinna tippsündmusena. See on suur väljakutse kuid kunstilised juhid võivad arvestada nõukogu liikmete toetuse ja usaldusega, sõnas minister Jänes.

Kultuuriminister pidas oluliseks rõhutada, et otsus korraldada XI noorte laulu- ja tantsupidu 2011. aastal ühes ja ühises keskkonnas puudutab siiski vaid seda konkreetset pidu. „Ma pean laulu- ja tantsupidu meie kultuuriruumi väga tähtsaks osaks ning püüan teha kõik selleks, et juba järgmine tantsupidu aastal 2014 saaks toimuma tantsurahva omas ja kõikidele nõudmistele vastavas kodus”, sõnas kultuuriminister Laine Jänes.

Nõukogu tõdes, et kunstiliste juhtide poolt pakutud kontseptsioon on teostatav ning  otsustas kinnitada XI noorte laulu- ja tantsupeo „maa ja ilm” lõpliku kontseptsiooni ning kinnitada peo ühise toimumiskohana Tallinna Lauluväljaku.