1343. aastal toimunud Jüriöö ülestõusu on Padisel aastaid tagasi tähistatud suuremate ja väiksemate ettevõtmistega.On organiseeritud nii lastele mõeldud ümber tiigi jooksu kui ka kontserte. Tuleretke eesmärk oleks selle olulise päeva tähistamise traditsioon Padisel taastada. Legend räägib, et Jüriöö ülestõus sai alguse Harjumaal ühel mäekünkal asuva maja süütamisega. Tuletooja kandev idee legend Jüriöö algust tähistanud maja süütaja retke kohta läbi vaenlasi täis maa majani, mille süütamine pidi alustama mässu. Retk on täis erinevaid takistusi ning ülesandeid ja rada läbitakse jalgsi.

Tuleretkel on kolm erineva tasemega rada - Tuletooja rada, mille pikkuseks linnulennult umbkaudu 25km, Sõnumitooja rada, mille pikkuseks ligikaudu 10km ja kõige väiksematele maastikumängu stiilis Väikese Luuraja rada Padise kloostri lähiümbruses. 

Tuletooja rajale on oodatud jõustruktuuride esindajad ja täisealised osalised, kes ei karda väljakutseid, erinevaid ülesandeid ja rajal liikuvat vastase väge. Rajal on erineva raskusastmega ülesandepunktid ja ei puudu luureülesanne. Sõnumitooja rada peaks sobima kõige paremini neile, kes tahavad veeta põneva päeva perega ja noortele, kes üle 12 aasta vanad. Mõlemile rajale minemiseks on vaja moodustada 2-4 inimesest koosnev salk ja see eelnevalt registreerida. 

Väiksed luurajad võistlevad individuaalselt ja eelnevat registreerimist vaja ei ole.

Rohkem infot Tuleretke kodulehelt.