Väikses muusikakoolis õpib 70 õpilast, ühes direktoriga õpetab neid üheksa pedagoogi.

Kooser ei eita, et tavakooli ja huvikooli õpetajate palga vahel on sellele vaatamata käärid. “Kuid ma pean ka selle välja ütlema, et huvikoolis on õpetaja õpilasega kahekesi. Pealegi tuleb õpilane tundi vabatahtlikult ning tema jaoks on ka lihtsam ettevalmistusi teha.”

Aga ikkagi on vähe

Suuremat nurinat ei kuule ka muusikakooli pikaaegselt õpetajalt Viljar Jõelt, kes enne Vastseliina puhkpilliõpetajaks asumist töötas 23 aastat Estonia teatris oboesolistina.

“Kui midagi väga ei taha ega tarbi, siis jääb ellu. Siiani pole ma ära surnud,” ütleb Jõe lõbustatult. “Minu arvates on kooliõpetajad isegi kehvemas olukorras.”

Palkasid tõsteti aga mujalgi. “Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis meil kergitati palka täpselt samadel alustel nagu üldhariduskoolide õpetajatelgi,” räägib Värska muusikakooli pärimusmuusika kitarri- ja trummiõpetaja Kristjan Priks.

Vaatamata sellele, et Priks on palgatõusuga rahul, arvab ta siiski, et palk on sedavõrd raske ja kurnava töö eest ikka väike. “Ka väljaspool tunde kulub palju aega,” ütleb Priks.