Veebilehe nimi Facebook (eesti k otsetõlkes näoraamat) tuleneb Zuckerbergi lõpetatud internaatkoolis Phillips Exeter Academy uutele õpilastele antava õpilaste ja õppejõudude nimede ja piltidega raamatu nimetusest.

Facebooki fenomeni vastu on huvi tundnud ka teadlased. Näiteks on Berliini ülikooli psühholoogid uuringutega kindlaks teinud, et fotode ja linkide jagamine Facebookis leevendab üksildust isegi siis, kui keegi postitustele tähelepanu ei pööra.

Uurijad oletavad, et ainuüksi sagedane postitamine loob mulje, et saad teistega piisavalt suhelda. Olukord sarnaneb näkside söömisele, mis peletab nälga ning tekitab samaaegselt ka rahuolu. Nii aitab Facebooki staatuse pidev uuendamine lühiajaliselt üle saada suhtlemisvaegusest.

Facebook on viimastel aastatel aga ka palju poleemikat tekitanud. Teenus on olnud või on praegugi blokeeritud mitmes riigis, sealhulgas Süürias, Hiinas ja Iraanis (eemaldas blokeeringu aastal 2009).

Et tööaega ei kulutataks mittesihipäraselt, on paljudes asutustes üle kogu maailma töötajatel Facebooki kasutamine keelatud.

Facebookil on olnud probleeme ka privaatsussätete läbipaistvusega ja isikuandmete jagamisega kolmandatele osapooltele, mistõttu tehti suhtlusvõrgustikus 2010. aasta suve alguses palju muudatusi.

Facebook on seotud ka mitme kohtuasjaga, mille hagejaks on Zuckerbergi endised õpingukaaslased, kes väidavad, et Facebook kasutab nende loodud lähtekoodi ja muud intellektuaalset vara.