Jahikoerte päev avatakse kell 11.00. Tervitussõnade järel esineb jahisarvede orkester ning tutvustatakse jahikoerte tõugusid.

Keskpäeval algab eesti hagijate match-show, kus on kohtunikuks Maret Kärdi. Jahialade esitlemine toimub kella ühest kuni kella kolmeni. Demonstreeritakse seisukoera tööd, linnu veest toomist, verejälje võtmist, hurtade jooksu ning tehisuru harjutust.

Ürituse territooriumil toimub palju muudki huvitavat. Külastajatel on võimalus tutvuda Palmse mõisa härrastemaja eluolu tutvustava ekspositsiooniga, härjatalli piiritusnäitusega ning skulptuuride väljapanekuga aidas.

Lahemaa looduskeskuses on avatud nõuandekeskus. Peetakse loenguid koerte käitumist ja koerte jahil kasutamist puudutavatel teemadel. Räägitakse ka koerte elust mõisates. Tutvustatakse Eesti Kennelliidu ja Eesti Jahimeeste Seltsi tegemisi. Vaatamiseks on üleval näitus „Jahikoera vembud ja teod“. Kella neljast kuueni toimub hagijate tuleviku teemaline mõttekoda.

Mõisapargis on avatud söögikohad ning mängib elav muusika. Laadaplatsil on võimalik soetada kõike koerale vajalikku. Avatud on laste ala, kus pakutakse päeva jooksul võimalust koertega lähemalt tutvust teha ning ise koera esitamist proovida.