“Lisaks Eesti maaelu arengukava 2007–2013 meetmele 1.4.1 (investeeringud mikropõllumajandusettevõtete arendamiseks) on tähtaegu muudetud ka meetmetel 1.5.2 (metsandussaadustele lisandväärtuse andmine), 1.5.3 (kahjustatud metsa taastamine ja metsatulekahju ennetamine), 1.6.1 (põllumajandustoodete ja mittepuiduliste metsasaaduste töötlemine) ja 3.1 (majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas),” selgitab põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonna nõunik Ove Põder.
Neist meetmetest oli 1.6.1 taotlusvoor I poolaastal ära ning meetme 1.4.1 järgmine taotlusvoor toimub tänavu 26. novembrist 10. detsembrini.
Lisaks on need kavas sisse viia sel aastal muudetavatesse meetmetesse 1.4.3 (investeeringud bioenergiasse), 1.6.2 (piimandussektori ja mahepõllumajanduse kohandumine uute väljakutsetega ning põllumajandustoodete ühise töötlemise edendamine), 1.6.3 (põllumajandustoodete ühisturustamine) ja LEADER-meetmesse.

“Muudatus puudutab projekte, mis saavad heakskiidu nendes taotlusvoorudes, mis toimuvad pärast muudatuse jõustumist,” lisab Põder.

Muudetud on ka meetme 1.4.1 hindamiskriteeriumide punkte. Senisest rohkem saavad punkte need taotlejad, kellele pole selle meetme raames veel toetust antud.