Limerik

Kord Tallinna Zoos nägin kotikuid,

kes kandsid kõik voodriga botikuid.

   Kaks emased said,

   üks isasel vaid,

et öökülm ei näpistaks kotikuid.

A. ITSKOK


Eestist saab Euroopa kõige soojem riik

“Valitsuse senine kliimapoliitika on läbi kukkunud,” teatas peaminister Valdur Rindkere “Naerile”.

“Oleme liiga kauaks jäänud ida- ja põhjatuulte räsida, meid ründavad pidevalt Põhjamerelt ning Siberist pärit tsüklonid, esinenud on koguni antitsükloneid. Viimastel aastatel on naabrid meid lumega sõna otseses mõttes üle ujutanud.

Mainimist väärib tõsiasi, et veebruarikuine külmalaine ei onud meie valitsuse otsus. See on osa Putini-Medvedevi kliki välispoliitilisest doktriinist, mille kohaselt on suhted Eestiga jäised ning piirikõnelused endiselt külmutatud.

Kui küberkaitse osas oleme astunud märkimisväärseid samme, olles esirinnas nii Euroopa Liidus kui ka NATOs, siis oma kliimat ei ole me suutnud välismõjude eest kaitsta.”

Seetõttu on uue valitsuse koosseisus ilmaministeerium, mille ülesandeks on tagada Eestis konkurentsivõimeline kliima ning aastaringselt ilus ilm. Tööle asub ilmaminister.

“Aitab Siberi pelmeenidest ja Mulgi pudrust!” lisas minister Rindkere. “Me hakkame ise kasvatama California maisi, Hispaania apelsine, Portugali viinamarju, Türgi ube, Kreeka pähkleid, Itaalia porgandeid, Aafrika banaane ning Ungari arbuuse.

Uue valitsusprogrammi järgi saab Eesti kolme aastaga Euroopa kõige soojemaks riigiks ning Eestimaa päike ei lähe alates 2014. aasta 1.maist enam iialgi looja.

Põllud hakkavad andma saaki kaksteist korda aastas. Kõik inimesed elavad vähemalt saja-aastaseks, hunt ja tall elavad üheskoos ning kellelgi pole millestki puudust.”

Ilmaministri esimeseks ülesandeks on töötada välja ilusa ilma strateegia, ilmastiku muutmise ja täiendamise seadus ning põhiseaduse muudatused, mis tagavad kõikidele Eesti Vabariigi kodanikele ning pikaajalise elamis- ning tööloa omanikele helge lapsepõlve, kuumad noorusaastad, soojas kohas veedetud keskea ning päikeseküllase pensionipõlve.

Ilma paranemist on oodata kohe pärast uue valitsuse esimest istungit.

SERGEI KRAANA

“Naeri” ilmapoiss



VILDE VAADE

Naistepäeval olin endiste rahvaliitlaste kokkutulekul. Pidu oli nii vägev, et peied läksid pulmadeks üle. Tuiksoo ütles 3D formaadis saladuskatte all, et Rahvaliit tuleb veel tagasi: ega muidu endised rahvaliitlased Keskerakonna, IRLi ja sotside ridades Riigikokku saanud.

Lember ja Õunapuu lisasid 4D formaadis, et kui nad ametivande ära annavad, siis ei lähe kaua, kui Villu endised jüngrid tuhast tõusevad ja parlamendis Rahvaliidu fraktsiooni moodustavad. Rahvaliit plaanib seda juba mais „Teeme ära!” raames.

Kokk ütles 5D viidates, et siis on parlamendis viis parteid ja suurem tõenäosus, et läheb kakluseks. Rüütli läks seepeale nii kuraasi täis, et sõitis 6D formaadis Luual kelguga mäest alla, aga nii õnnetult, et käis ülepeakaela.

Minu eelmise nädala üleskutsele — aita neid Riigikogu liikmeid, kes enam parlamenti ei pääsenud — on tulnud palju abipakkumisi. Abisaadetisi on tulnud teiste seas Punaselt Ristilt, välisministeeriumilt, loomade varjupaikadelt, Tallinna sotsiaalametist.

Iga abi on teretulnud, et aidata neli aastat pilvedes elanud rahvasaadikul normaalsesse tavaellu tagasi pöörduda. Protsess ja ravi on pikk ning medikamendid kallid, kuid lootust on. Juba õpetasin Evelyn Sepale, kuidas mune praadida ja kartuleid koorida. Hannes Astokile õpetasin, kuidas keldrit koristada (ta tegi ka minu keldris puhta vuugi!). Marek Strandbergile õpetasin, kuidas edasi elada nii, kui maksumaksja korteriüüri ja kütust enam kinni ei maksa.

Küll see lumi on hea. Kahju, et see nüüd ära sulama hakkab. Kui talvel me kirusime kõrgeid lumehangesid, siis praegu on need lausa suureks õnnistuseks. Sest kui ei oleks praegu kõnniteede ääres kõrgeid hangesid, oleksid autod kõiki meid juba ammu kevadvete tõttu täis pritsinud. Ma ei kujuta ette, mis siis saab, kui hangesid enam ei ole. Ehk saaks neid kusagilt sisse tuua või saaks toimeabi korras äkki? Mitte kauaks, vaid seniks, kui veed ära lähevad.

ANTON VILDE

otse Galojani kohtuprotsessilt

P.S. Üha imelikum tundub, et võidusambal pole tükk aega mingit jama avastatud. Kas meil tuleb murelik olla?



MUDA MIHKEL PAJATAB

Poe juures tõdesid filosoofid, et nende jaoks ebaõnnestusid valimised täielikult. Polnud ühtegi potentsiaalset kandideerijat, kes oleks üritanudki hundijalaveega nende hääli osta.

Käis küll üks võõras nägu, ajas utoopilist juttu ja lõpuks riputas filosoofide jopede külge helkurid. Nüüd säravad õhtuhämaruses nagu jaaniussid.

Nädalavahetusel käisime Kolme Mi klubiliikmete Põhu Karla ja Tigu Evaldiga saunas leili võtmas ja vihtlemas. Karla tõi seks puhuks värskelt valminud rüübet ja arutasime ka ilmajuttu.

Karla rääkis, et tema oli Luuavarre kõige targemalt ilmaennustajalt Kõrviku Juhanilt küsinud, millal ükskord võiks karjamaal karikakraid näha.

Juhan oletas esialgu, et tänavune lumi sulab viimaks ära novembri esimesel nädalal. Siis saabub kevad, mis võib kesta lausa kaks nädalat.

Seejärel avanevad taas taevaluugid ja maa kattub valge lumevaibaga ning peagi annavad endast märku päkapikud. Lumememmede tegijaid peaks selline prognoos kindlasti rõõmustama.

Külavanem kutsus pärast valimisi Luuavarre rahva kokku ja teatas, et loomisel on tasuta töökohad. Sellega soovib rahvale näidata, et mitte kõik asjad siin ilmas pole mõõdetavad ainult rahaga.



VAATAKS TÕTT

MIRJAM MERE: “Kevad on tulemas ja varsti hakatakse sõnnikut põllule viima. Suur hulk maarahvast ei saa seda mõnusat asja teha, aga ropendada Delfis on nii kerge ja mõnus.”

Delfi Naisteleht, 16. aprill 2004



TÕRRE PÕHJAST

Kevad on kohal, kui sul tuleb tahtmine vilistada, olgugi kingad lumelörtsi täis.

DOUG LARSON



AMET EI RIKU

TÕSI TAGA

- Normaalsel inimesel on valitud tutvusringkond, poliitikul — tuttav valimisringkond.

- Ninakus on suurte ninade kutsehaigus.

- Tootja peab olema ettevõtlik, tarbija — järeleandlik.

- Naistepäeval seisis ukse taga liigutav koll, käes koogutav lill.

- Milleks eurodeta kalkarile eurokalkulaator?

ANDRES ÜLVISTE



- Valijate helge tuleviku nimel võib rahva ohverdada.

- Mu arvuti on juba kuus aastat vana. Tuleval aastal saadan kooli

NETI RENT