Peakategoorias "Tervislik lemmikretsept" hinnati kõige enam brokkolivormi keedumunaga, peedikooki ning kõrvitsalasanjet. Võitja sai Amserv Autolt auhinnaks keskkonnasõbraliku hübriidauto Toyota Prius kasutusõiguse 1 kuuks.

Parimateks koolitoitudeks tunnistas žürii lillkapsapüree, köögiviljakotletid kodujuustukastmega ning kama- kohupiimavahu. Kõik kolm esikohta saavutas osaleja kasutajanimega 0311, kelle nimi jäi kahjuks tema puudumise tõttu saladuseks. Võitja sai auhinnaks lõõgastuspaketi kahele inimesele Toila Spa Hotellis. Tallinna Haridusamet andis välja eripreemia parima koolitoidu retsepti eest.

Võistluse eesmärgiks oli teada saada, milline on inimeste ettekujutus tervislikust toidust. Kuna Tallinna Haridusamet pöörab suurt tähelepanu koolitoidu tervislikumaks ja maitsvamaks muutmisele, kaasati võistlusesse ka pealinna koolide õpilasi, et teada saada nende eelistused koolitoidu osas. Õpilaste saadetud parimatest retseptidest valmib Eesti Toiduravi Konsultantide Ühingu ja Tallinna Haridusameti koostöös retseptikogumik, mille saavad kingituseks kõik Tallinna munitsipaalkoolid. Tervise Arengu Instituudi poolt antakse välja lasteaia- ja koolitoidu menüüde tehnoloogiliste kaartide kogumik, mis ilmub nii e-materjalide kui ka raamatuna.

Tervisliku toidu retsepte said osalejad saata 5. - 31. maini. Kõik saadetud retseptid võistlesid peakategoorias „Tervislik lemmikretsept", lisaks said retseptid osaleda ka „Tervisliku koolitoidu" ja „Tervisliku Eesti toidu" lisakategooriates.

Žürii koosnes 13 liikmest, sinna kuulusid teiste hulgas Tiiu Vihalemm (Tartu Ülikool), Laine Parts (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool), Meeli Matsalu (Eesti Toiduravi Konsultantide Ühing) ja Eve Levand (Tallinna Haridusamet). Võistluse peakorraldajad olid Tervise Catering ja Toidutare.ee.

Lisaks vaata toidutare.ee