„Põnevust pakub kindlasti ka magustoitude kategooria, kus võidutiitlile kandideerib magus ja tervislik samaaegselt,“ ütles Potisepp. Tihedat konkurssi on oodata ka mittealkohoolsete ja alkohoolsete jookide seas, kus parima toiduaine tiitli suunas pürgib vastavalt üheksa ja kümme toodet.

Potiseppa sõnul seisab tänavusele konkursile esitatud toodete taga Eesti toidutööstuse raskekahurvägi. „Parima toiduaine konkurss on kummardus kodumaiste toidutööstuste tublidele meistritele, kellel on ülioluline roll Eesti toidukultuuri jätkusuutlikkuse tagamisel. Konkursi põhieesmärk on tunnustada kodumaist toidutoodangut ning edu hindamisel annab tootele kvaliteedigarantii, mida inimesed usuvad ja väärtustavad,“ selgitas Potisepp.

Konkursi "Eesti parim toiduaine" hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Hindamiskomisjonid kogunevad 31. märtsil, 1. ja 14. aprillil Tallinna Teeninduskoolis. Konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil 29. aprillil.

Konkursile said tootjad esitada oma parimaid uudistooteid kaheteistkümnes eri toidukategoorias. Lisaks põhikonkursile viiakse sel aastal kaheksandat korda läbi ka piirkondlik konkurss, kuhu esitati tänavu kokku 57 toodet.

Konkursile sai esitada tooted, mis on Eestis tööstuslikult toodetud ning mis on toodud siinsele turule ajavahemikus 1. jaanuar - 31. detsember 2014.