"Seepärast ei pea võistluses osalemiseks olema profisportlane või professionaalne saemotorist. Piisab talumehe tugevusest ja oskusest kasutada tavalist vibusaagi ning kirvest," märkis ta.

Võistlus koosneb kahest osast - puude saagimisest ja lõhkumisest. Aja peale tuleb vibusaega saagida 2-meetrised lepa notid 50 cm pikkusteks pakkudeks ja lõhkuda need kirvega halgudeks. Paremate väljaselgitamisel arvestatakse lisaks saagimisele ja raiele kulunud ajale ka nottide pikkuse mõõtmise täpsust (silmamõõduline mõõtmine) ja puude lõhkumise kvaliteeti.

Võistluse korraldajad paluvad maakondade talunike ja metsaomanike organisatsoonidel selgitada välja, kes esindab nende maakonda Eesti III talunike raiemeistrivõistlustel ning saata võistleja andmed hiljemalt 20.juuliks Ambla Metsaühistusse (Roosna küla, 73508 Ambla sjk., Järvamaa või toomas.lemming@mail.ee.

Täpne võistlusjuhend saadetakse kõikide maakondade talunike ja metsaomanike organisatsioonidele. Täiendavat informatsiooni saab Toomas Lemmingult tel.5666 5252/3820483 või e-posti teel.

Eesti III talunike raiemeistrivõistlusi toetavad Eestimaa Talupidajate Keskliit, Elisa ja Stokker. Võistlejate poolt tehtud küttepuud müüakse heategevuslikul oksjonil.

Raievõistluste avamisest võtab osa ja õpetussõnu jagab vana sepp Ivan Orav.

Lisaks raievõistlustele korraldab Ambla Metsaühistu 26.juulil algusega kell 10.30 (võistlusele registreerimine algab kell 10.00) naistele ja meestele kõmpidel käimise võistluse TALUKÕMP 2008.