Tema sõnul on selliste fotode puhul kaks varianti - kas töötab või ei tööta. "See foto justkui töötas, samas ootab mul kaustades kümneid sarnaseid, mis lihtsalt ei tööta," ütleb noormees ning lisab, et ta ei ole väga suur vaikelude pildistaja, pigem meeldib jäädvustada linde ja viimasel ajal neid ka filmida. Seda enam, et Adami lööb loomalugude autorina kaasa ETV saates Osoon.

Seente vastu on tal siiski alati huvi olnud. "Algas see päris pisikesena, kui vanaisa mind ning venda metsa seenele kaasa tiris. Mäletan, et meie korvidesse sattus jõudsalt ussitanud seeni. Kui leidsime tatikaid ja pilvikuid, kallas vanaisa kogu kraami maha - need polevat korjamist väärt. Meid kasvatatigi põhiliselt riisikate vaimus," meenutab Karl Ander Adami.

Nüüdseks on ta aga avastanud üha rohkem ja rohkem erinevaid seeni, mida süüa ja ka pildistada. "Ootan pingsalt sügiskuid, et saaks seeni jäädvustada, samal ajal kui paljusid huvitavad pigem üldised sügisvärvid," räägib ta oma erilisest huvist.

Seenefoto jõudis nii eestikeelse kui ka rahvusvahelise levikuga ingliskeelse National Geographicu kaante vahele fototoimetajate huvi tõttu. Lausa mitu toimetajat väitsid enam-vähem üheaegselt, et neile nii väga meeldib see foto ja nad sooviksid selle avaldada.

"Noorele hobipiltnikule on sellised sõnad väga suur au, ma ei salga. Meie jaoks on seened ehk tavaline vaatepilt, kuid neile vist rustikaalne vaikelu meeldib, selles nähti midagi," arvab Adami.

Fotograafina liigub ta juba aastaid ringi Vändra metsades, see paik on hingelähedane. "Olen küll sündinud Tallinnas, kuid siiski üritan igal võimalusel Vändra kanti suunduda. Enamiku vaba ajast veedangi seal. Leian, et Pärnumaa loodus on väga liigirikas ning mitmekesine, ja ideedest, mida pildistada, puudust ei tule," kiidab noormees Eestimaa võlusid.

Karl Ander Adami kodulehte, kus vaatamiseks väljas hulgaliselt kauneid loodusfotosid, saad külastada, klikates SIIA.
National Geographicus ilmunud foto.