Ehitustööde kaasrahastajaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Ehituslepingu sõlmimine on lõpuks andnud Lotte raamatute autoritele Heiki Ernitsale ja Janno Põldmale kindluse, et mitu aastat edasi lükkunud projekt tegelikkuses realiseerub.

Ehitustööd on rahaliselt projekti kalleim etapp, kuid autorite unistuste realiseerumiseks on vajalik veel palju tegevusi: käimas on Lottemaa mööbli ja atraktsioonide hanked, töötajate värbamine, erinevate näitetruppidega koostöölepete sõlmimineja paljud teised tegevused.

Plaanide kohaselt on Lottemaa avatud mai keskpaigast septembri keskpaigani seitsmel päeval nädalas. Iga päev toimuvad temaatilised etendused erinevas vanuses lastele ja nädalavahetusele on planeeritud täiendavad kogupere programmid. Selleks on alustatud läbirääkimisi erinevate teatritruppide ja näitlemisringidega.

Lottemaa teemapargi loomisel on arvestatud külastajatega mitte ainult Eestist vaid ka Lätist, Venemaalt, Soomest ja mujaltki riikidest, kus Lotte animafilmid on saavutanud suure populaarsuse. Lähedus Riiale on püstitanud Lottemaa meeskonnale eesmärgi pakkuda vabaja veetmise võimalusi ka lõunanaabritele arvestades seda, et Lätis ei ole ühtegi mastaapidelt võrreldavat kogupere ajaveetmiskeskust olemas.

Lottemaa rajamise ja käivitamise maksumuseks on prognoositud ca 7 mil EUR, millest 4,4 mil EURi finantseerib EAS, 0,28 mil EUR Pärnumaa omavalitsused. Ülejäänud raha tuleb erainvestoritelt. Aastaseks külastajatearvuks prognoositakse 80 000 külastajat.