Pärnu maakonnaga piirneva mereala maakonnaplaneeringut hakkab  koostama OÜ Hendrikson & Ko  

Koos planeeringuga viiakse läbi ka keskkonnamõju strateegiline hindamine. Kuna tegemist on Eestis esmakordse mereala planeeringuga, siis on selle koostamisse kaasatud ka mitmed eksperdid: mereelupaikade ekspert Georg Martin ja kalanduse ekspert Markus Vetemaa Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudist ning tuuleenergeetika ekspert Ain Kull Tartu Ülikooli Ökoloogia- ja Maateaduse Instituudist. Maakonnaplaneeringu koostamist juhib ja korraldab Pärnu Maavalitsus, planeeringu koostamist rahastatakse Eesti-Läti programmi vahenditest.

Planeeringu koostamise eesmärgiks on mereruumi kasutuse määramine maakonnaga piirneval merealal. Planeerimise käigus analüüsitakse olemasolevat olukorda ja kaardistatakse toimuv tegevus mereala ning selgitatakse välja mereala kasutamisega seotud probleemid. Seejärel leitakse tasakaalustatud lahendused erinevatele vajadustele merealal, et tagada nii ökosüsteemi kaitse kui ka majanduslike ja sotsiaalsete eesmärkide täitmine.

Sel aastal tehakse koostööd kõikide mereala kasutajate ning ametkondadega, et selgitada välja praegused probleemid ja valukohad, samuti võimalikud arengusuundumused. Planeeringu esimeses etapis koostatakse planeeringu lähteseisukohad ja keskkonnamõju strateegilise hindamise programm, mida tutvustatakse avalikkusele veel enne suve. Aasta lõpuks koostatakse planeeringu esimene eskiislahendus. Pärnu maakonnaga piirneva mereala planeering valmib 2016. aasta lõpuks.