Vestluses Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tuleviku kohta kinnitas Ansip, et Eesti ei ole taganenud nõudmisest otsetoetuste võrsemaks muutmisest ja ta teeb omalt poolt kõik, et seda saavutada.

Põllumeeste momendi kõige valusama probleemi – riigipoolse otsetoetuste lisamakse (nn top-up) kohta 2013. aasta eelarves, sõnas valitsusjuht, et eelarve on küll väga pingeline, kuid ta mõistab, et selle toetuse mittemaksmise korral on konkurents teiste EL riikide põllumeestega, veelgi ebavõrdsem. Peaminister isiklikult toetas top-up´i maksmist, kui kõik olenevat siiski tuleva aasta majandusprognoosist.

Kohtumisel puudutati ka uue maaelu arengukava koostamist. Peaminister avaldas arvamust, et selle kaudu tuleks toetada jätkusuutlikku ja konkurentsivõimelist põllumajandust, mitte elulaadi. Viimase toetamiseks peab leidma teised mehhanismid.

Tartumaa Põllumeeste Liidu juhi Jaan Sõrra sõnul oli see väga positiivne mõtteavaldus, sest käesoleva EL eelarveperioodi maaelu arengukavas on pool rahast just elulaadi toetamiseks.

Peaminister andis ka nõusoleku osaleda Eesti Põllumeeste Keskliidu oktoobris toimuval ÜPP tuleviku teemalisel konverentsil.