Rohkem kartulit ja kurki

Perenaine näitas maja taga laiuvat söötis maad. “Selle sibulaäriga on nüüd paraku lõpp. Näete, sibulapõldude asemel on käest lastud maa. Meiegi panime nüüd rohkem kartulit maha ja kasvatame ka kurki.”

Küsimusele, kas siis Tartus või Tallinnas ei ostetaks paljukiidetud Peipsi sibulaid, vastas naine, et sealsetele turgudele pääsevad löögile vaid need, kellel on tutvusi. Nende perel selliseid tuttavaid pole.

Tänavune sibulasaak müüakse maha tuttavatele ja läbisõitvatele turistidele.

Seleverstova sibularesti kuldsete Cipollinode vahel jäid silma roosakaslillad sibulad. See on vana sirelililla sort, mis oli omal ajal Leningradi turul tõeline müügihitt.

“Minu ema kasvatas seda juba siis, kui mina kooli läksin. Imekombel oleme suutnud sordi alles hoida. Väga ilus sibul ja meeldiva maitsega!“ kiitis ta.

Järveäärse maja omanik Taisja Dubinina müütas raskeid sibulapalmikuid.

Temagi pani kevadel varasemate aastatega võrreldes sibulaid maha palju vähem. Ja tänavune saak ei tulnud kergelt.

“Kevadel olid peenrad pikka aega vee all. Tõime aiamaale isegi pumba, mis mõnda aega töötas vahetpidamata. Siis tuli otsa pikk kuiv periood, aga vaatamata kõigele saime sibulaid üle paarisaja kilo,” rõõmustas naine.

Müük koduväraval

Ilusate priskete sibulate üle õnnelik Taisja arvas, et tal jätkub neid koduväravas müümiseks veel umbes nädalaks. Ülejäänu jätab ta enda pere tarbeks.

Küüslauku kasvatav Ossip Jotkin oli tänavust saaki iseloomustades aga väga nukker.

“Me kasvatame sellist küüslauku, mille kevadel maha paneme ja sügisel üles võtame,” rääkis ta. “Aga tänavu me mingit saaki ei saanud. Ei teagi, mis selle põhjus on.”