Peipsiveere programmi eesmärk on aidata kaasa Peipsiveere piirkonna ja vanausuliste kogukonna elujõulisuse jätkusuutlikule säilimisele läbi piirkonna kultuurilis-loodusliku eripärale toetuva kohapealse ettevõtluskeskkonna ja inimkapitali arendamise, piirkonna turunduse ning Peipsi järve atraktiivsuse suurendamise ja mitmekesisema kasutamise. Peipsiveere piirkonna vaimse ja materiaalse kultuuripärandi säilitamiseks ja edasiarendamiseks rakendab Kultuuriministeerium lisaks ka Peipsiveere kultuuriprogrammi.

Programmist saab toetust taotleda:

- noorte ettevõtlusalaseks koolituseks ja sidumiseks Peipsiveere piirkonnas tegutsevate ettevõtetega,
- ettevõtluskeskkonna edendamiseks, ettevõtjatele kvaliteetse ja aktiivse tugiteenuse tagamiseks,
- Peipsiveere piirkonna mainekujunduslikuks tegevuseks ja sidumiseks spetsiifiliste kultuuri- ja loodusväärtustega,
- Peipsi järve atraktiivsuse suurendamiseks ja mitmekesisemaks kasutamiseks,
- investeeringuteks programmi sihtpiirkonnas asuvatesse laialdasele sihtgrupile suunatud avaliku ühiskasutuse funktsioonides olevatesse hoonetesse ja rajatistesse.

Kogu Peipsiveere piirkonnas tegutsevad mittetulundusühendused saavad piirkonna ettevõtluskeskkonna arendamiseks või piirkonna jaoks olulistes ettevõtlusvaldkondades tegutsemiseks taotleda ka tegevustoetust.

Peipsiveere programmist saavad toetust taotleda Alajõe, Iisaku, Lohusuu, Tudulinna vallad Ida-Viru maakonnas, Mustvee linn, Pala ja Kasepää vallad Jõgeva maakonnas, Kallaste linn ja Meeksi, Vara, Võnnu, Piirissaare, Peipsiääre, Alatskivi vallad Tartu maakonnas ning neis omavalitsustes tegutsevad mittetulundusühingud ja sihtasutused. Maksimaalseks toetussummaks ühe projekti kohta on 32 000 eurot ning projekti kestuseks kuni 18 kuud. Tegevustoetuse puhul on projekti maksimaalne kestus kuni 12 kuud ja maksimaalne toetus 20 000 eurot.

Tänavu lisati programmi piirkonda ka Räpina vald Põlva maakonnas, et luua võimalus kaasata piirkonna turundamise, turismimarsruutide loomise ja muudesse ühisprojektidesse kogu Peipsi ja Lämmijärve äärne piirkond. Räpina vallavalitsus ning vallas tegutsevad MTÜ-d ja sihtasutused saavad programmis osaleda projektipartneritena, mitte iseseisvate taotlejatena.

Programmi vahendite kasutamiseks on Tartu maavalitsus kuulutanud välja taotlusvooru eeltaotluste esitamiseks. Eeltaotlusi saab esitada kuni 4. juunini ning neid hindab viieliikmeline programminõukogu, kes teeb regionaalministrile ettepaneku projekti tegevuskavasse kandmiseks või mittekandmiseks.