Bühlmann, kes on endine jahimees, tunnistas, et sööb ka rebase- ja mägraliha.

"Kasvasin üles tagasihoidlikes tingimustes ja suures peres. Kasside püüdmine oli tavaline, mu ema küpsetas neid vardas."

Bühlmanni sõnul pole kodu- ja kariloomade lihal erinevust ja lemmikloomadena peetavate pudulojuste tapmises polevat samuti midagi erilist.

"See pole teistmoodi kui kana tapmine. Peamine on, et kui tulistad, siis loom ei kannataks."

Pole ühtki uuringut, mis tõestaks, et kassi- ja koeraliha inimtoiduks ei sobi, kirjutab Le Matin. "Kõik sõltub sellest, mida nad (loomad - toim) söövad," selgitab üks Lausannes tegutsev toitumisspetsialist. "Tuleb lihtsalt arvestada teatud loomaliikide erinevustega, kui tahad teada, kas nende liha on tervislik või mitte."

Bühlmanni kassisöömise avalikustamine on aga tagajalgadele tõstnud loomakaitsjad. Nende eestkõneleja, organisatsiooni SOS Chats juht Tomi Tomek on kogunud 85 000 allkirja petitsioonile, mis nõuab taolise praktika keelustamist.

Samas, Bühlmani ülestunnistus ei üllata teda, sest kassiliha inimtoiduks tarvitamine on Šveitsis ammune komme. Igal aastal kogunevad Berni kantonis Saint Imeris elavad farmerite perekonnad kokku, et ühiselt kassilihaga maiustada.

"Neil on kassipoegade moorimiseks isegi spetsiaalne retsept, mis näeb ette liha kuumutamist piimas koos tüümiani ja rosmariiniga õrnal tulel terve öö läbi." Samasugune komme on levinud ka teistes kantonites - Appenzellis, Thurgau's and Ticinos.

Sellest hoolimata tuleks see õudne praktika Tomeki arvates keelata ning tema jaoks on šokeeriv, et seda siiani veel tehtud pole.

Šveitsi seaduste kohaselt ei ole kassiliha söömine karistatav seni, kuni seda tehakse rangelt privaatselt.