"Abi vajavad kaheksa koera ja neli kassi, kes elavad sõna otseses mõttes kui maapealses põrgus,“ kirjutas Saaremaa lemmikloomade turvakodu oma Facebooki lehel.

Valjala vallavanema Aare Martinsoni sõnul on Ariste küla “loomasõbra” majapidamine luubi all olnud juba pikka aega, kirjutab Saarte Hääl.

“Tõsisemalt tegeleme selle probleemiga suve lõpust saadik,” ütles Martinson, kes on selles majapidamises viimase paari kuu jooksul olnud sage külaline. “Meie eesmärk on, et need loomad selle pere käest, kes neid ebanormaalsetes tingimustes hoiab, ära võetaks.”

Martinson lisas, et loomade omanik on andnud pidevalt tühje lubadusi, aga paremaks pole muutunud midagi. Varem oli majapidamises loomi veelgi rohkem. 11 koerast kolmele on nüüdseks uus kodu leitud, samuti kolmele kassipojale.

Praegu otsib vald koertele ja kassidele hoiukodude kaudu üle Eesti uut kodu. Lehm on aga kavas esimesel võimalusel tapamajja saata.

MTÜ Lemmikloomade Turvakodu palub neil, kel on võimalik väärkoheldud loomadele kodu või hoiukodu pakkuda, endast teada anda.