Piimatööstused võdistavad messil üksteise võidu kätt
Näiteks kohukesi ja jogurteid valmistav Saaremaa DeliFood otsib tegevjuht Üllar Tanibergi sõnul nii tehnoloogi, tootearendajat, kvaliteedijuhti kui ka tehnikainimest. “Oleme kasvamas ja vajame kogu aeg inimesi,” kinnitas ta. “Kõik haritud noored on teretulnud nii praktikale kui ka tööle.” Seal töötamise vastu oli ka aktiivne huvi. Juba messi esimese poole tunni jooksul võttis neli Saaremaalt pärit piimatehnoloogia tudengit tal nööbist kinni. “Mind üllatas, et tüdrukud olid mures töökoha pärast,” ei suutnud Taniberg uskuda. “Mina võdistan kätt, et töötajaid leida!”
Maag Piimatööstus otsis inimesi nii praktikale kui tööle. Täitmist vajavad tooteraendaja, juustumeistri, laborandi ja piimatoodete vallmistaja koht. “Igal aastal on meil olnud ka 4-5 praktikanti,” rääkis tootmisjuht Rita Kallasmaa. Piimanduse lõpetajaid võiks tema hinnangul rohkem olla, kuna neist on puudus käes.
Viljar Veidenberg Pajumäe talust ütles, et neil pole viimastel aastatel ühtegi praktikanti olnud, kuid nüüd võiks selle teema üles soojendada. Ehk saab praktikandist edaspidi püsitöötaja. Kusjuures tema sõnul pole eesmärk leida just piimatehnoloogia inimest, vaid võib ka teistelt aladelt, näiteks mehhatroonika või majanduse poolelt, kuna talus oleks ka neile rakendust.
“Hetkel ei otsigi kedagi,” ütles Estoveri Kaarlijärve Meierei juustutööstuse juht Jaan Kree piimandusvaldkonna töötajate kohta.
“Tehnoloogide noor põlvkond on olemas ja kohe lõpetab ka laborijuhataja magistriõpingud.” Estoveril on huvi pigem mehhatrooniku järele, kuna tänapäeva seadmed on keerulised ja vajavad õppinud spetsialisti.
Messil käinud piimatehnoloogia teise aasta magistrant Triinu Armo otsis erialast tööd piimatööstuses, mis oleks Tallinnas asuva kodu lähedal. “Paljud meie kursuse omad töötavad kooli kõrvalt Laeva Meiereis,” rääkis ta. “Sobivaid töökohti on olnud Lõuna-Eestis ja Rakveres, aga ma tahaks kodule lähemale.”