Kinnitati EPIKO tegevuse põhieesmärgid:

- informatsiooni vahetamine toorpiimaturul toimuva kohta;

- toorpiima ja piimatoodete sise- ja välisturunduse tootjatepoolne ühine korraldamine;

- piima müügist suurema tulu saamine suuremate koguste koondamise kaudu müügi- ja töötlemisühistutesse;

- piima müügist suurema tulu saamine sellele lisandväärtuse andmise kaudu ühises töötlemisettevõttes;

- hinna õiglase jaotumise tagamine piima tootmise-töötlemise ja turustamise ahelas, turu-uuringute ja analüüside tellimine-korraldamine.

- põllumajanduslike sisendite ühine varumine.

Kalev Kreegipuu sõnul vahetasid kohalolijad informatsiooni toorpiima müügimahtude, hindade ja ostjate osas.

"Leiti, et infovahetus peaks muutuma edaspidise tegevuse oluliseks osaks, et edukamalt ühistegevust koordineerida," märkis ta.

Edasise tegevuse osas arutati võimalusi ja vorme sisulise ühise majandustegevuse käivitamiseks. Lepiti kokku, et koostöökogu liikmed esitavad kolme nädala jooksul oma ettepanekud ühistegevuse juriidilise vormi ja tegevussuundade kohta.

Leiti, et hädavajalik on n-ö piimakaardi koostamine, et optimeerida piimavedusid ning transpordikulusid. Ajalooliselt on Eestis välja kujunenud mitmed ühistud, mis töötlevad ka ise piima (E-Piim, Tori-Selja Piimaühstu, Saaremaa Piimaühistu), nende esindajad toetasid ühistegevuse laiapõhjalist koordineerimist.

Eesti piimatootjate koostöökogu on loodud Eesti piimatootjate konverentsi otsusega 11. augustist 2008 esindamaks piimatootjate huve turul ja arendamaks omavahelist koostööd piima töötlemisel ja müügil. Kogu töös on kutsutud osalema piima ja piimatoodete tootmise ja turustamisega tegelevad piimatootjate ühistud ja teised ühistulisest koostööst huvitatud piimatootjad.

Koosolekul esindatud ühistute piimamüügi päeva kogumaht oli ligi 1250 t ehk umbes 73% Eesti piimatootjate poolt realiseeritavast toorpiimast.