„Eelmisel aastal sooviti Piirissaare elanikelt teada, millise omavalitsusega sooviksime liituda. Meie kõigi ühine soov oli seda teha Tartu linnaga,“ seisab avalduses. Praeguseks on aga alustatud ühinemise teemal läbirääkimisi hoopis Tartu vallaga.

Ühisavalduses kirjutatakse, et ei ole mõeldav, et piirissaarlased hakkaksid käima Tartu valla keskuses Lähtel asju ajamas. Tartu linnas asuvad aga juba praegu paljude saareelanike talvekodud, linnas käivad noored tööl ja lapsed koolis.

„Meie tõmbekeskuseks on Tartu linn. Puhja, Laeva, Tähtvere ja Tartu vallaga meil pistmist pole,“ kirjutavad Piiri küla elanikud ja küsivad, Piirissaare vallavanemalt Liina Miksilt, miks ei soovi Piirissaare vallavalitsus liituda Tartu linnaga.

„Tartu linn on öelnud, et ei soovi liituda Piirissaare vallaga ja seetõttu otsustas vallavolikogu alustada läbirääkimisi Tartu vallaga,“ selgitas Liina Miks. Samas kinnitas ta, et Tartu linn on liitumiseks ses osas loogilisem valik, et paljud piirissaarlased on linnaga seotud ja ka vallavalitsusel on kontoriruumid Tartu linnas.

„Meeksi vald on meie kõrval, kuid sellega liituda ei taheta. Kui riik peaks meid vägisi liitma, siis oleksime kohtusse minejate nimekirjas,“ lisas vallavanem.