Rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme ütles, et sügise algus on sobiv aeg aktsiooni läbiviimiseks. "Suvel sõidetakse palju ringi ning rehvid kuluvad suure läbisõidu tõttu. Teatavasti ei tohi enne 1. oktoobrit talverehve kasutada ning septembri vihmasajud ja lehtede langemine muudab ärasõidetud rehvidega autod liikluses ohtlikuks. Paraku ei rutta juhid kulunud suverehve paremate vastu välja vahetama, sest suvekummide ostmisega loodetakse oodata kevadeni," selgitas Kuurme.

Ta lisas, et rehvide kontrollimine on oluline liiklusohutuse tagamisel ning liidul on hea meel teha Põhja Politseiprefektuuriga turvalisuse tõstmise nimel koostööd. Ettevõtmise eesmärk on eelkõige juhtide teadlikkuse tõstmine, mitte niivõrd karistamine.

Politsei ja rehviliit on varem kontrollinud reididega talverehvide kasutamist. Kohustuslik on talverehvide kasutamine sõiduautol ja veoautol, mille registrimass ei ületa 3,5 tonni, 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Talverehvi mustri jääksügavus peab olema vähemalt 3 millimeetrit. Nõuetele mittevastavate rehvide kasutamist võib karistada kuni 3000 kroonise rahatrahviga

Kasutatud rehvide kogumist ja taaskasutamist korraldava MTÜ Eesti Rehviliit tootjavastutussüsteemiga on tänaseks ühinenud ligi 300 rehvide maaletoojat ja edasimüüjat üle Eesti. Rehviliidul on 47 kogumispunkti igas maakonnas, vastavalt seaduses esitatud nõuetele.