Sander Peremehe sõnul tuleb praeguste talviste teeolude korral arvestada mitmetest ilmast tingitud iseärasustega. “Libedus pikendab oluliselt pidurdusmaad ning vähegi järsema roolikeeramise korral võib kaotada kontrolli auto üle. Tugevad külmakraadid on laastavalt mõjunud ka teekattele, lõhkudes sinna auke ning luues pikiroopaid. Linnades tuleb aga siin-seal siiani leiduvate kõrgete lumevallide korral arvestada alati, et selle tagant võib teeületamisvõimalust oodata mõni laps, kes kõrge valli tagant väljagi ei paista.”

Lisaks paneb Sander Peremees vähese sõidukogemusega juhtidele südamele, et väga raskete ilmaolude korral võiks alati kaaluda ka sõidukirooli mitte istumist. “Kui teed on äärmiselt libedad ja sõidukogemust selliste teeoludega napib, võiks noored juhid kindlasti mõelda ka ühistranspordi või mõne suurema sõidukogemusega sõbra abi kasutamisele. Tähtis on, et kõik liiklejad hindaksid adekvaatselt nii teeolusid kui oma võimeid ja ei võtaks liigseid riske,” toonitas Peremees.

Reedel enne kella 16 juhtus liiklusõnnetus Heltermaa–Kärdla–Luidja tee 8 kilomeetril, kus kokku põrkasid veoauto ja sõiduauto Suzuki Grand Vitara. Sõiduautos oli neli inimest, kellest kolm hukkusid koha peal. Hukkusid 49-aastane mees, 43-aastane naine ja teismeline neiu. Vigastustega toimetati haiglasse neljas autos olnu, 16-aastane noormees.
Õnnetuse uurimist liiklusõnnetuse osas juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Käesoleval aastal on Eestis liikluses hukkunud 13 inimest. Aasta varem oli sama päeva seisuga hukkunuid 8.