Maalehele teadaolevalt tuli uudis praegu saarel tegutsevatele piirivalvuritele ootamatult ning eelolevast muutusest kuulsid nad ajakirjanikult.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et praegu käib Vaindloo saarel vahetustega tööl neli piirivalvurit, kes tagavad eeskätt piiri valvamiseks vajalike seadmete puutumatuse, korrasoleku ja töö.

„Selline tegevus ei nõua õigusaktide tundmist ja politseilise eriettevalmistuse oskusi. Väljaõppega piirivalvureid tahame edaspidi suunata täitma nende väljaõppele vastavaid tööülesandeid,“ selgitas Rist.

Seetõttu võtab Ida prefektuur tema sõnul käsunduslepingu alusel tööle töötajad, kes tagavad vajalikud tegevused Vaindloo saarel.

Nädal saarel tööl ja nädal vaba graafikuga saarevahilt oodatakse, et ta taluks meresõitu ja kopteriga lendamist ning oleks valmis töötama rasketes tingimustes.

Saarevaht peab lükkama lund, koristama, hoidma käigus saarel asuvat diiselgeneraatorit ja vajadusel tulema toime hooldustöödega.

Saarevahi konkurss lõpeb 22.oktoobril. Tema tööle asumiseni jätkavad saarel tööd piirivalvurid.

Töökuulutust näeb SIIT 

Vaindloo
- Eesti põhjapoolseim saar, põhielanikkonda pole.

- 1930. aastatel oli saarel Eesti Kaitseväe meresidejaam, 1994. aastast Eesti piirivalve post koos radarijaamaga ja neile voolu andev tuulegeneraator ning 50meetrine vaatlusplatvorm.

- Nõukogude ajal olid saarel majakavaht ja piirivalve.

- Esimene tuletorn ehitati saarele Peeter I käsul 1718. aastal, praegune malmist majakas ehitati 1871.

- Vaindloo saart on nimetatud Soome lahe lukuks, kuna asub Eesti, Venemaa ja Soome piiri kohtumiskoha lähedal. Soome saarestikuni on Vaindloolt 40 km, Venemaa saarteni 30 km.