Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avaldas kahetsust, et Eesti ei saanud muudatusettepanekuid toetada. "Selle kompromissi, mis lõpuks vastu võeti, suund ei kandnud eesmärki võrdsustada vanade ja uute liikmesriikide toetustasemeid. Kuna Eesti põhiseisukohaks oli just konkurentsitingimuste võrdsustamine, ei saanud me sellist otsust ka kuidagi toetada," selgitas Seeder.

Eesti seisukohast on kompromissi positiivne aspekt see, et me ei pea valdavas osas hakkama rakendama modulatsiooni - meie jaoks rakendub see ainult individuaalsetele toetussummadele, mis ületavad 300 000 eurot. Küll aga ei kaasne ministri hinnangul lõpliku otsusega piisavalt vahendeid tegelemaks põllumajanduse ees seisvate uute väljakutsetega. Lisaks tehti ka liiga palju erandeid mõnedele liikmesriikidele, mis aga ei kanna endas poliitika lihtsustamise ideed.

Ühenduse põllumajandusministrid sõidavad nüüd edasi Prantsusmaale, kus Prantsuse põllumajandusministri Michel Barnier kutsel toimub ministrite kohtumine, kus teemaks on ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevik pärast 2013. aastat. Juba järgmisel reedel toimub Brüsselis ka järjekordne põllumajandusministrite nõukogu istung, kus teemaks samuti ÜPP kaugem tulevik.