Toetame Martin Repinski algatusi ja ideid põllumajanduse valdkonna arendamisel ja peame oluliseks, et nende mõtete elluviimisel tuleks anda talle 100 kriitikavaba päeva ennast tõestada.

Põllumajandus on sügavas kriisis ning sellest väljatulemiseks on vaja ministrit, kes tunneb valdkonda läbi ja lõhki, kes saab aru kriisi olemusest ning kellel on ideid ja hoobasid, et kriisi lahendada. Maaeluminister Martin Repinski on oma sõnavõttudes näidanud, et ta mõistab põllumeeste probleeme ja seepärast usume, et talle tuleb anda võimalus.

Liialt kaua on meie riigis valitsenud poliitika, mis on jätnud põllumajanduse vaeslapse ossa ja tänu millele on sektor kandnud osalt korvamatut kahju. Tegelikult on põllumajandusel suur potentsiaal anda oma panus riigi majanduskasvu ning suurendada eksporti.

Uus valitsuskoalitsioon on teinud, mida on lubanud ja on pööranud oma näo põllumeeste poole. Kutsume üles mitte kaotama inimlikkust ning andma maaeluministrile aega, et ta saaks põllumajandussektoris nii pikka aega oodatud positiivseid muutusi hakata ellu viima.

Alla kirjutanud

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel Bulitko
Mahepõllumajanduse Koostöökogu juhatuse liige Jaan Kiider
E-piima juhatuse esimees Jaanus Murakas
Saaremaa Talupidajate Liidu juhatuse liige Janek Mägi
Nopri Talumeierei peremees Tiit Niilo
Hellema talu peremees Ivo Eenpalu
Pajumäe talu peremees Arvo Veidenberg
Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu liige ja Aaviku talu peremees Ants Aaman
Eestimaa Piimatootjate Ühistu juhatuse esimees Märt Riisenberg
Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht ja Kriguli talu perenaine Marika Parv
Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu esimees, Kalle Hamburgi talu peremees Kalle Hamburg

Täiendatud 5.12 2016 kl. 09.32:
Pöördumisega ühines ka Eesti Hobusekasvatajate Selts

Eesti Hobusekasvatajate Selts ühineb põllumeeste avaliku pöördumisega Jüri Ratasele maaeluminister Martin Repinski jätkamise toetamiseks oma ametis.