Põlvamaa Külmsoo talu peremees Raivo Musting lisab, et selline situatsioon ei tähenda midagi muud kui talumeeste kiiret pankrotti, kuna kütte hind on tõusnud 7 krooni pealt 14 kroonini ning väetise hind on kerkinud 250 - 300% võrra. Musting lausus, et kavatseb ühineda Eestimaa Põllumeeste Keskliidu protestiga. Tema sõnul on see ebaaus, et vaatamata kokkuostuhindade langusele on kauplustes piimahind jäänud peaaegu samaks.

Pärnumaa Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets lausus Maalehele esmaspäeva pärastlõunal, et ka tema meelest on protest õigustatud. Ta ütles, et Eestimaa Põllumeeste Keskliit ei ole talupidajatega veel ametlikku koosolekut pidanud, seetõttu ei ole tema veel valmis vastama, kas on plaan ühineda protestiga või mitte. Samas lisas Pikkmets kiirelt juurde, et nii kaubanduse kui ka inimeste suhtumist talupidamisse tuleb muuta ning protest mõjub kõige mõjuvamalt kui kõik piimatootjad ühise mütsi alla koonduvad.

Kõljala POÜ juhataja Tõnu Posti sõnul on antud protest täiesti õigustatud. Kuna Saaremaa piimatööstus toodab peamiselt juustu, siis nende boikott hakkaks mõjutama Eesti piimatööstust alles paari kuu jooksul ning veel pole jõutud arutada, kas ühineda protestiga või mitte.

OÜ Männiku Piima juhataja Avo Samarüütli otsustas olukorda mitte kommenteerida, kuna see on veel liiga uus ning pole jõutud ennast kõikide asjaoludega kurssi viia.