Põltsamaa kange sinep pürib Soome

 (7)

Põltsamaa kange sinep pürib Soome
Foto: Repro

Juba 50 aastat Põltsamaal toodetud kange sinepiga on plaan vallutada muidu maheda analoogi eelistamise poolest tuntud Soome turg.

“Soomes elab palju eestlasi ja ka paljud soomlased on selle tootega Eestis tutvunud ning viivad seda kaasa,” põhjendab Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav põhjanaabritele kange sinepi eksportimise tagamaid.

Soomes süüakse palju sinepit, nad on harjunud ka tuubikujulise pakendiga.

Nüüd avati Põltsamaal ka uuenduskuuri läbi teinud sinepitsehh, mis võimaldab seda toota suuremas koguses ja mugavamalt.

“Sinepiaurud olid nii tugevad, et juba 20 meetri kaugusel hakkasid silmad vett jooksma,” tunnistab Orav.

Lisaks timmiti Tartu Ülikooli teadlaste abiga ka toodet ennast. Varem kippus õli sinepimassist eralduma ja nii muutus korgi ümbrus koledaks. Nüüd on viga kõrvaldatud.

“Põltsamaal on 50 aastat sinepit tehtud, kuid selle maitse ja kangus on püsinud,” kinnitab Orav.

Aastas toodetakse Põltsamaal miljon tuubi sinepit. Kui Soomes saadab seda edu, võib kogus tunduvalt suureneda.

Osta koos Maalehega praktiline käsiraamat taaskasutamisest hinnaga vaid 4,99 €!
Vaata lähemalt

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare