Eesti Energia järelkasvu projektijuht Mirjam Lindpere peab arutelusid praktika sisulise arendamise teemal väga vajalikuks. „Kõlama jäi edasise tihedama koostöö ja sisulise dialoogi vajadus tööandjate ja koolide vahel,” märkis Lindpere. „Oleme veendunud, et järelkasvu kasvatamisel on praktikal ülioluline roll. Meie ettevõttel on arvukalt näiteid, kus innukast praktikandist on õpingute lõpetamise järel saanud ettevõttele hinnatud töötaja,“ selgitas Lindpere. Ta lisas, et praktika on hea võimalus meile ettevõttena võimalike tulevikutöötajatega lähemalt tutvust teha, olla kursis nende teadmiste ja võimetega.

„Taolisi hästikorraldatud konverentse on vaja ühise maailmapildi kujundamiseks, mida loovad teiste riikide head praktikad, meie endi erinevate osapoolte kogemused ja ühised arutelud,” ütles Riigikantselei strateegiabüroo nõunik Tiia Randma. Tema sõnul jäi põhisõnumina kõlama vajadus teha koostööd ja üksteist kuulata. Randma lisas, et see lihtne tõdemus on ju kõikidele osapooltele selge, kuid ometi on igal huvirühmal enda asjadega tuli takus ja koostöö algatamine võib jääda tahaplaanile.

Konverentsi korraldas SA Innove kutsehariduse agentuur ja konverentsi rahastas Euroopa Sotsiaalfond. Konverentsil astusid üles Eesti ja välismaa praktikakogemust omavad noored, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning kutseõppeasutuste esindajad ja Tööandjate Keskliit. Lisaks jagasid oma kogemust Šveitsi ja Soome haridusspetsialistid.

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.