Väljas on ka teave saarel aastasadu toidu lauale toonud hülgepüügist ning iidsest ja traditsioonilisest linnujahist. Silma rõõmustavad ehtsad topised Prangli ainsast kiskjalisest punarebasest ja 1980ndatel välja surnud ondatrast.

Külastajat tervitab igal aastaajal muuseumisse sisse astudes kena kevadine linnulaul. Tänapäeva tehnikaajastu võimaldab muuseumi külastuse muuta huvitavaks ja meeldivaks.

Kusagil mujal Eesti maapiirkonnas pole veel loodud oma piirkonna loodust tutvustavat muuseumi eraldi muuseumihoonena, samas on see looduse säilitamise seisukohast ülioluline. Kui iga väiksem paikkond looks oma loodusmuuseumi ja tutvustaks avalikkusele piirkonnas paiknevaid loodusväärtusi, saaksid ka järeltulevad põlved sellest paremini aru ning Eestimaa loodus säilitaks omapärase ja unikaalse koosluse.

Loodusmuuseumi hoone toodi Pranglile hoopis Saaremaalt, leiti see interneti kaudu Saaremaal asuva ettevõtte Saare Saun OÜ toodangu hulgast. Palkhoone on valmistatud saarele traditsioonilise kalasabatapiga. Muuseumi uksed ja aknad on aga väga vanad ning muuseumi pererahva poolt ise oma kätega restaureeritud.

Prangli loodusmuuseumi ehitust toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus, omafinantseering leiti MTÜ Prangli Saare Talurahvamuuseumi Seltsi eelarvest.