Nii suure esinejatehulgaga üritust pole Prangli saarel veel nähtud, sest saare esimesele laulupeole tuleb koguni 230 lauljat, tantsijat ja pillimeest.

Laulupeol astuvad üles kolm koori – Väinamere segakoor, Pagana segakoor ning Tartu rahvaülikooli segakoor. Lisaks esinevad veel puhkpilliorkestrid Saku, The Tomahawck Brothers ja Tartu rahvatantsijad.

Latti mingil juhul alla ei lasta ning harjutamine käib juba suure hoolega. “Meie panustame omalt poolt sada protsenti ja teeme nii hästi, kui suudame,” lubas Heikki Põhi.

Kolmandat aastat toimuv väikesaarte laulupidu tehakse selgi korral suuremalt jaolt osalejate endi taskust tuleva rahaga.

Toetust on seni küsitud vaid kultuurkapitalilt, kuid siiani sealt raha saadud ei ole. Seni on kõige kulukam olnud reis Ruhnu, kus osalejate sõidukulud küündisid tollases vääringus 1300 kroonini ning sõit saarele võttis kaks päeva.

Kihnu Veeteede liinilaev teeb küll lisareise, kuid neist on enamik juba broneeritud.

Tänavuse laulupeo kunstiline juht on Tartu koorijuht Lauri Breede, lisaks juhatavad laulupeolisi veel Kalev Lindal, Indrek Vijard, Ants Reinhold ja Riho Sild.

Uuendusena on seekord programmi haaratud ka rahvatantsijad.

Prangli I laulupeo programm algab 21. juulil kell 16 rongkäiguga, millele järgneb kontsert laululaval.

Õhtu lõpeb simmaniga, mis toimub laululaval ning selle ümbruses.

22. juulil kell 11 on kavas hommikune puhkpilliorkestri Saku kontsert „Puhuvad kõik“ rahvamaja terrassil.