„Mul on väga hea meel, et saame sügisest Prangli liinile käima panna mugavama, ruumikama ja vastupidavama raudlaeva. Puidust postipaat Helge on Prangli inimesi auga teeninud juba 13 aastat. See oli piltlikult öeldes aeg, kus laev oli küll tehtud puust, aga laevamehed- terasest. Mõtlen siin eeskätt kõik need aastad Helge kapteniks olnud pranglilast Iivar Piirisaart,“ ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

„Vesta on vanast Helgest erinev. Reisijate mugavus ja turvatunne on uuel tasemel. Kiirus on samuti oluline. Ülesõit võtab aega vaid 45-50 minutit. Tee peal saab kasutada Wifi internetti, vaadata telesaateid või baariruumis kohvitassi juures suhelda. Kuna tegu on raudlaevaga, siis on ka talvel liiklemine igati ohutu. Paranevad ka kaubaveotingimused – laeva tagatekile mahub väike järelhaagis poekaupade tarbeks. Seega jääb ära mitmekordne kaubakastide ümberlaadimine sadamas. Sama tekki võib kasutada ehitusmaterjalide või väiksemate sõidukite üleveoks või lihtsalt reisijate tarbeks ilusa ilmaga,“ kirjeldas Oravas.

Viimsi abivallavanema Endel Lepiku sõnul valiti laev välja hanke korras ning Viimsi valla lepingupartneriks on AS Kihnu Veeteed. „Vesta on liinil nii kaua, kuni valmib riigi poolt lubatud uus laev, mis on tehtud spetsiaalselt Prangli liini tarbeks. Leping on tähtajaline ja kestab 31. juulini 2013, lepinguga on kokku lepitud ka reiside arv s.o 1146 reisi aastas. Sõidud jätkuvad Vesta liiniletulekuga vastavalt kehtivale sõidugraafikule. Esimest korda väljub Vesta kolmapäeval 1. septembril kell 7.30 Kelnase sadamast, Tallinnast Pranglile on võimalik sõita kell 9.00,“ rääkis Endel Lepik.

Reisilaev Vesta on ehitatud 1971. aastal. 2010 sai Vesta renoveerimise käigus uue ilme nii seest- kui väljastpoolt. Välja on vahetatud peamasin laeva kiiruse tõstmiseks ning paigaldatud vöörivindid, et tagada kõrge manööverdamisvõime. Reisilaev Vesta mahutab 47 reisijat ning kuni 2 t kaupa. Varasematel aastatel on reisilaev Vesta reisijaid vedanud Kihnu ja Ruhnu laevaliinidel.