Lembit Paal on ehitanud uued laudad ligi tuhandepealisele karjale ning peab ka lihaveiseid. Ta on külakogukonna ja tavade hoidja, kogunud ja korrastanud vana mööblit, tööriistu ja tarbeesemeid ning tal on suur armastus lõõtspillimängu vastu. Ja nagu Paalile omane, ei tee ta seda kõikeainult enda rõõmuks, vaid tutvustab kohe teistelegi.

Eesti põlise veisetõu, eesti maakarja säilitamine ja propageerimine on Käde Kalamehe elutöö. Ta on nagu maakarja leksikon, võimeline peast ütlema pea iga eesti maatõugu lehma omaniku, eluloo ja toodanguandmed. Ka see, et eesti maakari saab ohustatud tõuna head toetust, on tema teene.

Teenetemärgi saab ka Haapsalu Viigi kooli tööõpetuse õpetaja erivajadustega lastele ja paljude käsitöö õpitubade vedaja Villu Baumann, Maalehe tarbijalisa Targu Talita kaasautor. Haapsalu Viigi koolis õpivad puudega lapsed, ja see seab käsitöötundidele omad nõudmised, et ülesanded kõigile jõukohased oleksid. Baumanni sõnul tuleb käsitöö lastele huvitavaks muuta, mitte vaid vineerijuppe saagida.