PRIA soovib teada 2,5 mln krooni eest makaronide, ligi 0,7 mln krooni eest nisujahu ja 1,5 mln krooni eest tarnitavate teraviljahelveste koguseid. Soodsaima pakkumise väljaselgitamiseks kehtestatud hindamiskriteeriumid võtavad arvesse erimärgistusega pakendatud toote 1 kg hinda ja tarnimishinda.

Riigihankes osalemiseks saab pakkumusdokumente 2. veebruarini tööpäeviti PRIA keskusest Tartus, Narva mnt 3. Edukaks tunnistatava pakkujaga sõlmib PRIA hankelepingu tingimusel, et pakkuja esitab enne lepingu sõlmimist PRIA-le tagatise, mis vastab 110 protsendile tema pakkumuse summast.

Toidukaup tuleb sihtkohtadesse toimetada hiljemalt 31. juuliks 2009.

Euroopa Komisjoni kehtestatud tingimustel puudustkannatavatele inimestele toiduabi jagamise vahendajaks on Eestis PRIA. Taotlusi toiduabi koguste kohta esitavad heategevusega tegelevad mittetulundusühendused ja sihtasutused, kes on ka toidukaupade jagajad kohtadel. PRIA korraldab taotluste vastuvõttu (tähtaeg 2. mai), Eesti toiduabi-soovide edastamist Euroopa Komisjonile ning toodete tarnijate leidmist riigihanke abil. PRIA kontrollib kohtadel toiduabi väljajagamist ja selle arvestust - eriti jälgitakse, et kõik toiduabiks määratu jõuaks tegelike puudustkannatajateni ning antaks neile tasuta.

Euroopa Liidu toiduabi on Eestis varem jagatud 2007.aastal (505 tonni makarone ligikaudu 55 000 abivajajale) ja mullu (94 tonni nisujahu ja 185 tonni makarone 30 000 inimesele). Käesolevaks aastaks on Eesti Punane Rist, Rapla Vabakogudus ja Kristlik Kodu Petrula taotlenud toiduabi umbes 50 000 abivajaja jaoks. Millises mahus on võimalik tänavusi soove rahuldada, selgub riigihanke tulemustest.