Seminaril esinevad siseminister Jüri Pihl ja Päästeameti peadirektor Kalev Timberg. Narva Tuletõrjeühingu esinaine Ljubov Vesselova räägib aga venekeelse elanikkonna kaasamisest kogukonna turvalisuse tõstmiseks.

Riigikoguliige ja ajaloolane Lauri Vahtre keskendub oma ettekandes seltsiliikumisele ning selle rollile omariikluses. Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viola Murdi sõnul toimub priitahtlike pritsimeeste foorum juba seitsmendat aastat. “Selleaastase seminari juhtsõnaks on “Kodukandi riskid”. Inimesed peavad olema teadlikud neid varitsevatest tuleohtudest ning olema suutelised õnnetuse korral ka ise reageerima. Samuti peaksid riik ja kodanik kokku leppima üksteise rollid ehk mida ja kui palju on võimalik riigil pakkuda ning mida saavad kodanikud ise ära teha” lisas Murd.

Tavakohaselt korraldatakse foorum sellises Eestimaa paigas, kus mõnel tuletõrjeseltsil on kätte jõudnud tähtpäev. Sel aastal möödub 100 aastat Türi Vabatahtliku Tuletõrjeühingu loomisest. Foorumi raames toimub 5. juulil kell 12.00 algav vana ja uue tuletõrjetehnika rongkäik läbi Türi linna. Türi järve ääres peetakse maha priitahtlike pritsimeeste osavuse- ja jõuproov ning Türi-Allikul Veskisillal toimub ka kogupere simman.