Minu teadmised autodest

sandikopika

eest saan

kondisapika

A. ITSKOK


Riigiteenused muutuvad priitahtlikuks!

Kuna priitahtlikud pritsimehed on hakanud kogu riigis taas pead tõstma, ei jää päästeametil üle muud kui oma komandod kokku tõmmata.

“Siiski ei jää tuletõrje ja pääste ilma riikliku järelevalveta,” selgitas “Naerile” päästeameti juhatuse esimees Valdur Rindkere.

“Kontrollime, et priitahtlikud pritsimehed oleks varustatud vähemalt sama kvaliteetse tehnikaga, nagu seni on olnud riiklikel komandodel. Nii peab iga vabatahtliku üksuse kasutuses olema pool tuletõrjeredelit, remontivajav tuletõrjeauto, sada meetrit lekkivaid voolikuid ning vähemalt üks lennuvõimetu helikopter.”

Alates järgmisest aastast hakkab vabatahtlikkuse põhimõttel tööle ka piirivalve.

“Me ei pea mõtlema mitte sellele, mida meie riik meie heaks teeb,” selgitas Rindkere, “vaid sellele, mida meie saame teha oma riigi heaks. Seetõttu peab iga mees olema valmis riigipiiri kaitsma.”

Priitahtlikud piirivalvurid võtavad enda peale nii maismaa- kui ka merepiiri valvamise. Miks ei võikski tuhanded Eesti rannakalurid lüüa kaks kärbest ühe hoobiga, püüdes riigipiiri lähedal kala ning valvates samal ajal ka piiri?

Niisama edukalt saame maismaapiiril rakendada vastavalt hooajale marjulisi ja seenelisi ning suusa- ja jalgrattasportlasi, kes range priitahtlikkuse alusel riigipiiril edasi-tagasi patrullima hakkavad.

Edaspidi luuakse ka priitahtlik politsei, erinevate kohtuorganite asemel alustab tööd priitahtlik omakohus.

Arsti- ja sünnitusabi veelgi kvaliteetsemaks ja operatiivsemaks andmiseks luuakse aga koostöös munitsipaalpolitseiga priitahtlike velsker-ämmaemandate lendsalgad, kelle ülesanne on panna kaane, lasta aadrit, aidata lapsed ilmale, teha lobotoomiat ja vasektoomiat ning teisi esmatasandi arstiabile omaseid lihtsamaid operatsioone.

SERGEI KRAANA

priitahtlik pullimees


VILDE VAADE

Kõigepealt enneolematu sensatsiooniline uskumatu esikaane pommuudis: tantsusaade muutis minu elu!

Eelmisel nädalal algas seksisaari “Seks ja küla”. Minu andmetel esitas linnade liit saate tegijate ja TV 3 poole pöördumise koos hingepõhjani ulatuva nördimusega, et saates käsitletakse ainult küla- ehk maainimeste seksiteemasid.

Samas küsis linnade liit, et miks on saate nimi just “Seks ja küla” ning miks linnainimesi ja nende muresid saates ei käsitleta. Tsitaat kirjast: “On lubamatu, et maainimesed saavad oma seksimuredele, s.h küsimusele, mis on orgasm, vastuseid, aga linnainimesed mitte.”

Linnade liit nõuab vastust ka regionaalministrilt, et kas see siis ongi uus regionaalpoliitika, kus regionaalselt tehakse inimestel vahet, ning kas see saade on alus suurele ja võimsale haldusreformile, mida regionaalminister kibeleb ära tegema.

“Laar hävitas maal põllumajanduse. Kas parteikaaslane Kiisler hävitab nüüd linnas seksuaalelu?” nõuab linnade liit vastust. Minu soovitus linnainimestele on: vaadake Tallinna televisiooni! Seal käib selline andmine opositsiooni suunas, et vähe ei ole.

Käisin poelaadses kaupluses, kust ostsin juustulaadset ja kohvikooreasendaja-laadset toodet, aga millegipärast ei saanud kassas maksta rahalaadse maksevahendiga. Kui see ei ole tarbija petmine, siis mis see on?

Panin oma nime kirja ja saatsin WC ära, et kandideerida rahaloendajaks. Kas me järgmisel aastal saame lõpuks teada, kui palju meil õieti raha täpselt on? Ühed ütlevad, et meil on nii palju, teised ütlevad, et naa palju, kolmandad ütlevad, et suur osa rahast on välismaale ära läinud. Kas rahaloendus annab vastuse selle kohta?

Õdede Tihedatega tekkis meil keskustelu. Huvitav, millal organism saab aru, et tal on mingist ainest puudus ning midagi on vaja süüa. Mina tean.

Organism saab väga hästi aru, millal on kuu lõpp ning millal tuleb minna naabri või sõbra juurde sööma-jooma, tehes nägu, et tegelikult tuldi külla. Kui olin selle välja öelnud, siis õekesed punastasid ja läksid ise viisakusest ära.

Andke selle avastuse eest Nobeli preemia heaga ära.

ANTON VILDE
tulevane rahaloendaja


MUDA MIHKEL PAJATAB

Oktoober on viinakuu. Sel puhul käib külavanem isiklikult õnnitlemas kõiki neid joodikuid, kes on riigikassasse korraliku panuse andnud.

Luuavarre TVs algab tõsielusari “Peks ja küla”. Sarjas näidatakse koduvägivalla all kannatavaid mehi, kes naiselt on peksa saanud. Avasaates saavad sõna Põhu Karla ja poe juures pesitsevad filosoofid.

Olen Karla õudustäratavaid lugusid juba kuulnud ja võin kätt südamele pannes öelda, et Kuuba vangilaagriski on kohtlemine tunduvalt parem. Rääkige veel, et naine on õrnem pool!

Karla ütles, et tema rahaseis on hullem kui kreeklastel. Pole enam niipaljukestki, et saaks samakamaterjali osta. Naine on kogu raha vägivaldselt omastanud. Jube lugu!

Leidal on järjekordne õnnisaeg. Tantsijad on telekas jälle platsis ja see saade on minu naisukese üks lemmikuid. Kogu saate vältel tantsib Leida kaasa.

Sellel aastal lasin sepal Leida kingatallad paksu metallplaadiga katta. Nii on ehk võimalik taldade kulumist päästa.

Ka minule on see saade hirmsasti meeltmööda. Siis saan oma aega ise planeerida, kuna küljeluu tähelepanu on suunatud ainult helesinisele ekraanile.

Poe juures rääkisid filosoofid, et kreeklased pidid abiraha eest endale tanke ostma, et keegi neile pankrotti ei julgeks kuulutada. Seni läheb neil hästi, tantsivad sirtakit ja lustivad.

Muda Mihkel


VAATAKS TÕTT

Eesti keele ja kirjanduse õpetaja EDWARD KESS: “Lisaks on õpetaja koolis õpilase jaoks ka puuduv ema, isa, õde, vend, sõber, ärakuulaja, lemmikloom, vajadusel arst, politseinik, tuletõrjuja, remondimees, turvamees, rahukohtunik.”

Postimees, 19. veebruar 2009


TÕRRE PÕHJAST

Ma igatsen taga neid vanu aegu, mil olime oma telefonist targemad.

WILEY MILLER


TÕSI TAGA

- Joonkiirus ei tohi olla suurem kui pealehammustankiirus.

- Kui oled kogu elu nahka pannud, on muidugi eluisu otsas.

- Parem olla tark nagu Platon kui loll nagu plankton.

- Vaimumõõkadel on mõtteterad.

- Tehke suuri tegusid, sest neid ei võeta luubi alla.

ANDRES ÜLVISTE


PEALT KUULDUD

Bensiinijaamas.

“Tankur on vist katki… See number, mis näitab hinda, kerib kiiremini edasi kui see, mis näitab liitreid.”